mszp.hu | Belföld
2021. február 17. 13:53

MSZP: Segítünk Orbánnak válságot kezelni - haverok helyett magyarok!

MSZP: Segítünk Orbánnak válságot kezelni - haverok helyett magyarok!
Ne legyünk tovább a világ szégyene: az MSZP felszólítja a miniszterelnököt, hogy mérsékelje az Európa-bajnok hazai ÁFA-t minden magyar ember érdelében!

Amire mindenkinek szüksége van, az az alapvető cikkek brutális ÁFA-jának csökkentése – hangsúlyozta a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatójában Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere szerda délután.

Horváth emlékeztetett, az iparűzési adó megfelezésével a miniszterelnök nagyon nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat, amiknek az a dolguk, hogy megfelelő szociális hálóval működtessék az országot. Kiemelte, ezen túlmenően is sérül az emberek érdeke, hiszen „a magyar ÁFA Európa-bajnoki aranyérmes, a világon pedig a harmadik legmagasabb közvetlenül Dzsibuti és Szent Luca szigete mögött, még az alapvető cikkekre is”.

„Ezért az MSZP azt javasolja a miniszterelnöknek, hogy felezze meg ezt az ÁFA-t!” – jelentette be pártja nevében az MSZP politikusa.

„Mi is azt is szeretnénk, ha az ön által felemlegetett Ausztria valóban példaképként szolgálna, mert míg december végén Ausztria százmilliárdokkal segítette meg az önkormányzatokat, addig Ön ugyanabban az időben tízmilliárdokat vont el az önkormányzatok zsebéből, összességében tehát minden magyar embertől” – mutatott rá.

„Azt szeretnénk, hogy ha végre nem csak azokra gondolna, akik az Ön kegyéből luxuskörülmények között élnek, és nem számít nekik ez a rendkívül magas ÁFA. Gondoljon azokra is, akik a hó végén ki kell, hogy fizessék a rezsijüket, hogy meg is tudják ezt tenni, hiszen Önnek kutya kötelessége nem csak a szűk haveri körért, hanem minden magyar emberért dolgozni!” – szólította fel Orbánt Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere.

Kapcsolódó párttagok