mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás
2021. október 29. 14:00

MSZP: Támogassa a kormány a munkába járás költségtérítésének emelését!

MSZP: Támogassa a kormány a munkába járás költségtérítésének emelését!
Az üzemanyag-áremelkedések mindenkit sújtanak: ne nyerészkedjenek ezen tovább a fideszesek, hanem segítsenek a magyar családokon a kialakult helyzetben. Ezt követeli az MSZP a kormánytól, és a szakszervezetek kérésére törvényjavaslatot is benyújtott a munkavállalók munkába járásának támogatására.

Szélvész gyorsasággal repültek 500 forint fölé az üzemanyagárak. A kényszerből autóval járó dolgozók számára van családbarát javaslat és lehetőség is támogatást nyújtani az irgalmatlanra nőtt árakból befolyt áfából és jövedéki adóból – hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese pénteki online sajtótájékoztatóján.

„A Magyar Szocialista Párt, megértve és támogatva a Magyar Szakszervezeti Szövetség kezdeményezését, törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy emelkedjen a jelenlegi 15 forintról 25 forintra a személyautóval történő munkába járás adómentesen nyújtható költségtérítése” – jelentette be Komjáthi.

„Látható, hogy a brutálisan emelkedő árak már nem a horizonton vannak, hanem a magyar valóság részei. Látható, hogy az 500 forint fölé emelkedő gázolaj és benzinárak 40%-kal többe kerülnek már, mint tavaly ilyenkor (…). Látható és érezhető, hogy ez nagyon nagy terhet jelent sok magyar család, munkavállaló pénztárcájára nézve. Látható, hogy nem úri huncutságból, nem kényelemből járnak nagyon sokan autóval, hanem azért, mert rá vannak kényszerülve: munkába kell, hogy járjanak” – mutatott rá a szocialista politikus.

„Felszólítjuk határozottan a kormányt, hogy támogassák a Magyar Szocialista Párt javaslatát (…), hiszen látjuk, hogy az adók és járulékok jelentős részt képviselnek az üzemanyagárakban, ezért a kormánynak van mozgástere arra, hogy egy ilyen javaslat elfogadásával azonnali segítséget nyújtson a magyar családoknak” – szögezte le.

„A Magyar Szocialista Párt baloldali pártként szövetségese a szakszervezeteknek, ezért elsőként hallottuk meg a Magyar Szakszervezeti Szövetség kezdeményezését, javaslatát, és ennek függvényében be is nyújtottuk azonnal ezt a törvényjavaslatot” – hangsúlyozta végezetül az MSZP elnökhelyettese.

Kapcsolódó párttagok