mszp.hu | Gazdaság
2023. január 19. 09:49

MSZP: törölje el a kormány az alapvető élelmiszerekre kivetett áfát!

Gyalázatosan alacsony fizetések, nyugat-európai árak – ezt okozta Magyarországon az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája.

Miután az áfa és az élelmiszer drágulása nálunk a legmagasabb, mostanra oda jutottunk, hogy a három és félszer jobban kereső németek olcsóbban tudnak vásárolni, mint a dolgozó magyar emberek!

Erre biztosan senki sem szavazott! A Fidesz-kormány pedig mindezt tétlenül nézi! Sőt, még nyerészkedik is a bajban, hiszen Orbánék 1000 milliárd forinttal több áfabevétellel számolnak, mint ahogy azt még tavaly nyáron tervezték. Ez azt jelenti, hogy minden magyar ember, a csecsemőtől az aggastyánig 100 ezer forinttal több adót fog befizetni a világrekord 27 százalékos áfa és a rárakódó 4,1 százalékos kiskereskedelminek nevezett, rejtett forgalmi adó miatt.

Az MSZP szerint az embereknek segítségre van szükségük! Az Orbán-kormány nem nyerészkedhet az ennivalón!

Az MSZP ezért az igazi baloldal pártjaként továbbra is kezdeményezi, hogy a kormány csökkentse 0 százalékra az alapvető élelmiszereket sújtó áfát! Így több pénz maradna az embereknél és csökkenne az infláció is. A további árnövekedés megállítása érdekében pedig azonnali segítséget kell nyújtani a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek a megnövekedett energiaköltségeik kompenzálására.

MSZP

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke