MSZP: védje meg a kormány Zsigó Róbertet!

Az MSZP a nemzeti együttműködés jegyében arra kéri a kormányt, hogy védje meg a Fidesz szóvivőjét, ne engedje, hogy a tűző napra kiállva hazugságokkal etesse a magyar sajtót, rajta keresztül pedig a magyar embereket.

Zsigó Róbert el van tévedve: az Európai Uniónak nem a rászorulók kedvezményes üdültetésével van baja. Ha így lenne, aligha támogatták volna évről évre milliárdokkal például a magyar nyugdíjasok és átlag alatt keresők Üdülési Csekkhez jutását egészen addig, amíg az Orbán-kormány ezt a rendszert is szét nem verte a tankönyvellátáshoz hasonlóan.

Zsigó Róbert és a Fidesz hazudik, amikor azt állítja, hogy korábban a rászoruló családok nem kaptak kormányzati segítséget üdülésükhöz. Ugyanis milliárdok álltak rendelkezésre hátrányos helyzetű családok üdültetésére, nehéz helyzetű gyerekek táboroztatására Magyarországon már a szocialista kormányzása idején is.

Ezzel szemben a Fidesz csak a gyermekétkeztetés támogatásának befagyasztásával idén 600 millió forintot vett el az éhes gyerekek tányérjáról. Tavaly pedig az egész üdültetési rendszer az összeomlás szélére került, mert maguk között osztották el az üdültetés jogát. A kormány például a gyerekekre is kötelező vasúti pótjegy bevezetésével „gondoskodott” róla, hogy a rászoruló családok idén már az államilag támogatott üdültetést se tudják igénybe venni.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja