mszp.hu | EU Európai Unió Fidesz hazugság
2015. november 08. 11:42

Működik a hazugsággyár

Működik a hazugsággyár
Hazudnak. Már megint. És nem kicsit. Azt állítja most éppen a Fidesz és az állami milliárdokkal kitömött propaganda-gépezet, hogy „Európa éppen szétesőben van”, hogy Brüsszel az „emberek választásának szabadságát fenyegeti” a menekültkvótával, a magyar kormány pedig hősiesen épp Európát és a magyar embereket védi a „migránsoktól” és az „őket támogató balliberálisoktól". Hogy nem sül le a vastag bőr az arcukról.
Az Európai Unió jelenlegi működése vitathatatlanul gyenge. A vezetői olykor tűnnek inkább komédiásnak, mint erőskezű megoldó-embereknek, a rapidigényű mechanizmusok pedig döcögve haladnak csak előre. Ez, idáig igaz. A Fidesz azonban gerinctelenül elhazudja, hogy a kerekek küllői közé a tagállami kormányfők dugják minden alkalommal a botot, majd hazaérve kényszeres kajánsággal mutogatnak vissza: lám, ezek a hülye brüsszeliek folyton elesnek a biciklivel. 
 
A Fidesz azt is gerinctelenül elhazudja, hogy a gonosz Európai Uniót ciklusok óta a jobboldal kijelölt pártemberei vezetik: a politikai origónak számító Angela Merkel is Orbánék pártcsaládjának a tagja, ahogyan a jobboldali-konzervatív José Manuel Barroso után a kvótarendszert kidolgozó Jean-Claude Juncker sem a „magyar nemzetre rontó balliberálisok” sorát erősíti. A szintén konzervatív néppárti Juncker mellett Deutsch Tamás egykoron még büszkén és lelkesen kampányolt a budapesti Hősök terén, biztos megvannak még a táblák, amelyeket akkor a magasba emeltek. 
 
A Fidesz talán most már azt is gerinctelenül elhazudná, hogy a néhány évvel ezelőtti európai parlamenti választási programjukban még azt írták: „a felismeréshez, hogy az uniós tagság csak lehetőség, nem önmagában főnyeremény, az is hozzátartozik, hogy a magyar kormány végre megértse: nem lehet mindig Brüsszelre mutogatni; az unió mi magunk vagyunk. Az uniós intézmények döntései nem külső diktátumok, hanem azokban mi is részt veszünk.” Kár, hogy elfelejtették, pedig elég világos szöveg. És ugyanaz a propagandagyár adta ki, amelyik a mostani hazugságokat. Szégyen rátok, köpönyegforgatók!
 
10975 órával vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Hatvanhatodik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.
 
Ujhelyi István,
az MSZP alelnöke, EP-képviselő

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21