Műsor a műsorban

Rendhagyó módon még egy élő televíziós bejelentkezés is belefért a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltjének rákosmenti műsorába, amelyen Mesterházy Attila a politika mellett szkanderben is utazó helyi jelölttel újabb erős üzenetet küldött a változásra vágyó Magyarországnak.


Minden bizonnyal gyönyörű lesz Rákosmente új sport- és rendezvénycsarnoka. Már ha megépül egyszer. Riz Levente, a 17. kerület fideszes országgyűlési képviselője és polgármestere mindenesetre még a választás előtt fontosnak tartotta az önkormányzati újság címlapján tényként közölni a beruházást.

Kár, hogy a harmadik oldalon már csak annyit ír: „hamarosan kormánydöntés születik arról, hogy állami támogatással megépülhet” a sportcsarnok. Vagyis - ahogy Riz fogalmaz - a „képviselői lobbimunkának köszönhetően” négy esztendő alatt mindössze egy ígéretet sikerült kipréselnie Orbán Viktorból, márpedig a miniszterelnök sportszeretetét ismerve ez nem sok.

A Vigyázó Sándor Művelődési Ház ellenben köszöni szépen, kész. Köszönhetően annak, hogy az előző, szocialista országgyűlési képviselő és az előző, szocialista kormányzat nem csak beszélt a fejlesztéséről, hanem közel 800 millió forint Európai Uniós forrást előteremtve takarossá tette a kerület kulturális központját.

„Rákosmente eddig önálló választókerület volt, most Kőbánya vele határos kisebbik részét is hozzákapcsolták. A XVI.-hoz hasonlóan ez is több egykori falu Budapesthez csatolásával jött létre, sok a még mindig falusias, családi házas övezet, bár panellakótelepek is vannak. Viszonylag sok gyerek és kevés idős jellemzi” – írja a budapesti 14-es számú egyéni körzetről a vs.hu.

400x10=4000

A ház 400 fős nagyterme persze itt is megtelt, s ha már így alakult, Lukoczki Károly, a választókerület kormányváltó jelöltje meg is kérte a közönséget, hogy a rendezvény végén vigyen magával tízet a választásra időzített Népszava-különszámból, és a hazaúton dobja be az útjába eső postaládákba.


„Négyszázszor tíz, az négyezer. Négyezer emberhez jutunk el ezzel. Tessenek nekünk segíteni, mert segítség nélkül csak magunk vagyunk ebben a teremben” – mondta Lukoczki, azt néhány perccel korábban azt is világosan vázolta, miért kell változás a 17. kerületben.

„Egy kicsit vicces”

Például, mert az ötödik kerület nincs a tizede ennek a tizenhetediknek, mégis ugyanannyi rendőr van itt, mint ott. „Azért ez egy kicsit vicces, ugye?” – kérdezte. Térfigyelő kamerából összesen 54 van, ami azt jelenti, hogy nem jut belőlük minden négyzetkilométerre sem. Kormányra kerülésünk esetén duplájára fogjuk emelni a járőrök számát, a térfigyelő rendszerre pedig plusz 400 millió forintot fogunk fordítani – szögezte le.

Le fogjuk aszfaltozni a belterületi utakat és járdaépítési programot indítunk, mert a 21. századi Budapesten nem lehetnek földutak. „Nekünk az utcánk valamikor földes volt, hát azt a port, amit megettünk, annyit a komlói bányászok nem ettek meg szerintem” – említett egy másik azonnali változásért kiáltó problémát.

A nap hőse

Mesterházy Attila egy mai sztorival kezdett. A szentendrei sajtótájékoztatójára egy, a helyi Fideszt erősítő tag is megjelent, hogy vitába szálljon vele. Erre kormánypárti érvek híján végül nem került sor, de Pintér Ádám Orbán Viktorral ellentétben legalább vette magának a bátorságot, hogy odaálljon a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltje elé.

Beszélt a Rogán Antal mellett más vezető fideszeseket is érintő vagyonbotrányról. „Minden nap újabb vagyontárgy jut az eszükbe” - mondta a Fidesz frakcióvezetőjének gyanúsnál is gyanúsabb vagyonosodási ügyének tarthatatlanságáról.

Majdnem mindenkinek van ma már olyan ismerőse, aki elhagyta az országot, de akármerre megyek az országban, mindig odajön hozzám valaki, aki csak egyetlen egy dolgot kér: hogy a külföldre menekült gyerekét hozzuk neki haza. Nemzeti sorstragédiának nevezte, hogy a mai fiatalok fele már nem itthon képzeli el a jövőjét. Haza őket kell hoznunk, mert csak ez a tisztességes nemzeti politika – jelentette ki.

Ezzel összefüggésben kijelentette, ha mi vagyunk kormányon, idén szeptembertől minden fiatal, aki felvételt nyert a felsőoktatásba, tandíjmentesen kezdheti meg a tanulmányait. (A miniszterelnök korábban azt mondta, az utolsó csepp véréig küzd, hogy senki ne vezessen be tandíjat Magyarországon. Aztán mégis volt egy senki, aki bevezette.)

Mesterházy Attila Rákosmentén rendhagyó módon, élő televíziós bejelentkezéssel zárt. A csütörtöki Egyenes Beszédbe bekapcsolódva többek között a kormányváltó hangulatról beszélt és arról, hogy minél magasabb lesz a vasárnapi a részvétel, annál biztosabb a kormányváltás.

Beszámolt róla, hogy több mint 70 helyen járt az országban, 20-30 ezer emberrel és szinte mindenhol ugyanazokkal a problémákkal találkozott: elvándorlás, elszegényedés és munkanélküliség, munkanélküliség, munkanélküliség.

A jogállam helyreállítását, az igazságtalan Munka törvénykönyvének kijavítását és a gyermekéhezés teljes megszűntetését az egy éven belül megoldható vállalások közé sorolta, négy éves célként pedig azt mondta, hogy Magyarországot olyan fejlődési pályára kell állítani, hogy végre mindenki úgy érezze, napról napra egy kicsivel könnyebb az élete.

A műsor vendégeként is egyértelművé tette, hogy ha magyar emberek egy félelem nélküli Magyarországon akarnak élni, ehhez pedig a kormányváltókra kell szavazni. Aki bármilyen okból otthon marad, vagy bármelyik más pártra szavaz, Orbán Viktor hatalomban maradására szavaz – tette világossá.