mszp.hu | Belföld
2019. december 31. 15:10

Na még egy kormány mutyi az év végére: az Ön pénzén veszi meg a veszteséges Mátrai Erőművet az MVM

Na még egy kormány mutyi az év végére: az Ön pénzén veszi meg a veszteséges Mátrai Erőművet az MVM
Az MVM-mel végrehajtott legújabb akcióval az év utolsó hónapjaiban még milliárdokat lop el a magyar adófizetők pénzéből a korrupt maffia-kormány.
Az MSZP azonban lép: január 10-ére leleplezi az újabb bűntettet – erről beszélt a szocialista Korózs Lajos hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorának évzáró interjújában.
 
 
„Rossz üzlet a magyar adófizetőknek” – mondta Korózs Lajos, az MSZP Országgyűlési képviselője, a Népjóléti bizottság elnöke, reflektálva arra, hogy a kormány parancsára az állami tulajdonban lévő MVM elkezdi finanszírozni a Mészárosék által veszteségessé tett Mátrai Erőművet.
 
„Tudni kell, hogy előzőleg az RWE, Európa egyik legnagyobb energetikai cége volt a tulajdonosa a Mátrai Erőműnek.” A képviselő elmondta, hogy még az előző tulajdonos által képzett környezetvédelmi alapból vettek ki a fideszes maffiózók az osztalékot, mielőtt veszteségessé tették a vállalatot.
 
„Több mint 10 milliárdos osztalékot vettek ki úgy, hogy veszteségessé tették a céget, pedig előtte mindig nyereséges volt” – mondta Korózs Magyarország (Paks után) második legnagyobb erőművéről, amelyet a kormány minden jel szerint felszólítással vetetett meg az állami tulajdonban álló MVM vezérigazgatójával. 
 
„A sajtóban megjelent információk szerint is feltételezzük, hogy a vétellel megkerülték az MVM igazgatótanácsát. Azzal, hogy az állam megvette az erőművet, tulajdonos lett Mészárosék egyéb, a területen működő cégeiben is” – mutatott rá a képviselő arra, hogy az üzlet kapcsán a magyar adófizető januártól ezeket is finanszírozhatja majd, tehát további milliárdokat lopnak majd ki a zsebünkből minden hónapban.
 
„11 kérdésem van beadva a minisztériumhoz. Van még rá 10 napjuk, hogy megválaszolják” – ezzel pedig az újév elejére az MSZP le fogja rántani a leplet a kormányról, mondta el Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője.
 

Kapcsolódó párttagok