mszp.hu | Belföld | fekete kedd NVI vasárnapi nyitva tartás
2016. augusztus 03. 12:31

Na, ugye – van igény a vasárnapi nyitva tartásra

Április 11-én az MSZP megfutamodásra kényszerítette a Fideszt a vasárnapi boltzárral ügyében, ezzel visszaadta az embereknek a vasárnap szabadságát.

Aznap Rogán Antal azt mondta, az emberek már megszokták a vasárnapi boltzárat, nincs igényük a hétvégi bevásárlásra. A Fidesz a vasárnapi boltzár visszavonásakor azzal büntette a vétlen kereskedelmi dolgozókat, hogy a felére csökkentette a vasárnapi bérpótlékukat.

Mára kiderült, hogy a Fidesz akkor is hazudott. A boltzár visszavonása után a kereskedelmi forgalom nő, tehát az embereknek igénye volt a nyitva tartásra, de nőnek a bérek és nő a foglalkoztatottak létszáma is.

Két nyitott kérdés azonban még maradt:

  1. Mikor oldják meg végre a vasárnap dolgozók bérpótlékának ügyét?
  2. Mikor kerülnek bíróság elé a boltzár eltörlésre irányuló népszavazási kezdeményezés erőszakos törvénytelen megakadályozásának kitervelői, felbujtói és elkövetői?

Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy aki vasárnap dolgozik, annak arra a napra járjon dupla fizetés – és nem csak a kereskedelemben. Nem felejtjük és követeljük azt is, hogy mindenki kerüljön bíróság elé, aki a február 23-i fekete kedden az NVI-nél elkövetett választási csalásban részt vettek!

Lukács Zoltán
országgyűlési képviselő