fmh.hu
2012. szeptember 07. 09:49

Náciknak nincs itt helye!

Székesfehérvár - A megyei MSZP tiltakozik a Jobbik által szombatra meghirdetett, a meggyilkoltak emlékét meggyalázó, úgynevezett „Magyar Élet Menete” ellen!

Ezt Horváth András, a Magyar Szocialista Párt megyei elnöke mondta el sajtótájékoztatóján. A politikus, aki szerint a fehérváriak elítélik  a rasszista, a náci időkre emlékeztető megmozdulásokat, arra kérte a szervezőket, tartózkodjanak a tőlük megszokott, tisztességes ember számára elfogadhatatlan rasszista és kirekesztő megnyilvánulásoktól.

E rendezvény meggyalázza  a meggyilkolt zsidó és nem zsidó vallású magyarok emlékét egyaránt  szögezte le, majd hozzátette: remélik, hogy a rendezvényen nem vesz részt a betiltott Magyar Gárda. (Az eredeti Élet Menete ugyanis éppen a korábbi nácik áldozataira emlékezik Budapest utcáin és az Auschwitz-Birkenau haláltáborok helyszínein.)

Horváth András sajtótájékoztatóján felszólította  a Fidesz helyi vezetőit,  Fehérvár polgármesterét, Fejér megye elnökét és a megyei kormányhivatal vezetőit, hogy ők se hallgassanak ez ügyben, s valljanak színt!