2012. március 21. 10:58

Nagy György emlékére

Szálfa alakja, joviális megjelenése, hullámos ősz haja miatt lehetetlen volt nem észre venni. Mint ahogy lehetetlen nem gondolni rá. Szinte el sem hisszük: eltávozott közülünk. Pedig néhány hete még velünk volt. S most belénk hasít a hír: március 14-én, 69 éves korában elhunyt Nagy György.

Legyűrte a gyilkos kór. Őt, akinek szelíd derűje nagyon határozott egyéniséget takart. Akinek a véleménye mérvadó volt a számunkra. Mert tudtuk, hogy álláspontja megalapozott, elkötelezettsége szilárd. Tudtuk, hogy számíthatunk rá, érdemes volt a szavára figyelni, lehetett tőle tanulni.

Büszkén vallotta baloldaliságát. Az a baloldali volt, akinek nézeteit a politikai vetélytársak is tiszteletben tartották. Mert a kimondott szavakat a személyiség hitelesítette. Sokáig meghatározó alakja, hosszú éveken át elnöke, megjelenítője volt az MSZP Budaörsi Szervezetének, s tagja a Pest megyei elnökségnek. Méltán választották be a párt szenior testületébe is. Tekintélyét azonban soha nem a rang, a cím adta. Hanem az ember, aki a stallumot viselte.

Már a kezdeteknél jelen volt, többedmagával alapította meg az MSZP Budaörsi Szervezetét. Először az 1990-es helyhatósági választásra szerveződtek csapattá a budaörsi szocialisták. Akkor ugyan még nem küldhettek képviselőt az önkormányzatba, négy évvel később azonban már bejutottak és frakciót alakíthattak. Nagy György pedig 1994-ben Budaörs alpolgármestere lett, és egészen 2006-ig betöltötte ezt a tisztséget.

Nagy Györgyre emlékezünk most, de nekünk, barátainak, ő mindig Nagy Gyuri marad. Az a társunk, aki legfeljebb fizikai valójában hagy el bennünket. Akit nem felejtünk, mert nem felejthetünk. S aki a mindennapjainkban nagyon fog hiányozni.


MSZP Pest Megyei Területi Szövetsége
MSZP Budaörsi Szervezete