Nagy pofont kaptak a budapestiek Orbán Viktortól

Távolabb kerültünk a megoldástól, továbbra is veszélyben vannak Budapest alapellátásai és közszolgáltatásai – jelezte keddi sajtótájékoztatóján Horváth Csaba.

Fővárosi frakcióvezetőnk kijelentette, hogy a hétfői Orbán-Tarlós találkozó mélységes csalódást okozott: a miniszterelnök sem a közösségi közlekedésből hiányzó 15 milliárd forintot nem biztosította, sem hosszú távú írásos garanciát nem adott a közlekedéssel kapcsolatban, sem a működésre, sem a fejlesztésekre.

Azt is vártuk, hogy visszavonják a Budapestet sújtó törvényt, és azt is, hogy Orbán Viktor távoltartja magát a budapestiek vagyonától – fogalmazott a politikus, aki megállapította, hogy az összes elvárással kapcsolatban csalatkozni kellett, azokból semmi nem valósult meg.

Tarlós István is elismerte, hogy a néhány éve közte és a miniszterelnök között kötött Budapest 21-megállapodás megbukott – jelentette ki Horváth Csaba, hangsúlyozva: elfogadhatatlan, hogy a napi 18 milliárd forint adóból, amit a főváros az államnak fizet, nem jár vissza napi egymilliárd.

Egyetlen kormány sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a budapesti polgárok érdekeit ilyen arrogáns módon söpörje le az asztalról – mutatott rá a politikus, hangsúlyozva, hogy a kormány csak látszatmegoldást mutatott fel, ami egyre rosszabb helyzetbe sodorja a fővárost.

Horváth Csaba ezért felszólította a főpolgármestert, hogy az ünnepek után nagyon határozottan üljön vissza a tárgyalóasztalhoz, mert a budapestiek nem tudnak hova hátrálni, a közszolgáltatások ugyanis nem maradhatnak el.

Kapcsolódó párttagok