Nagyköveti találkozó az MSZP-székházban

Mesterházy Attila keddi napon munkareggelin fogadta az EU és az EBESZ tagországainak képviselőit. A 2 órás tájékoztató megbeszélésen 32 ország képviseltette magát, közülük 25 képviseletvezetői szinten.

A tanácskozás résztvevői áttekintették a magyarországi választások előtti időszak aktuális bel- és külpolitikai kérdéseit. A szocialista pártelnök leszögezte, hogy a jelenlegi kormányerők minden ellenkező törekvése dacára a politikai verseny továbbra is nyitott, egyúttal meggyőződését fejezte ki a jelenlegi demokratikus ellenzék választási győzelmével kapcsolatban.

A kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje vázolta a tavasszal megalakuló Mesterházy-kormány legfontosabb első intézkedéseit, illetve főbb programpontjait.

A munkareggelin bemutatásra kerültek a szocialista párt EP-képviselőjelöltjei, Szanyi Tibor listavezető által, ismertetve a párt európai választási programját, elképzeléseit. Az MSZP egyik legfontosabb törekvésének Magyarország európai re-integrációját nevezte.

A találkozó során kétoldalú megbeszélések is zajlottak az ezt igénylő nagykövetek és a miniszterelnök-jelölt között.

Az MSZP az elmúlt években is rendszeresen szervezett hasonló jellegű találkozókat, s a jövőben is tartani fogja a kapcsolatot hazánk szövetségeseivel, barátaival.

MSZP