mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 15. 00:26

Nagyon sokan egyszerre mozdultak – van miért reménykedni és dolgozni!

Csak Szekszárdon 3500 kitöltetlen nemzeti konzultációs ívet adtak le eddig az ellenzéki polgárok, országosan pedig több százezret.

Nagyon sokan egyszerre mozdultak: van miért reménykedni, és dolgozni a 2022-es választás ellenzéki sikeréért – mondta két szekszárdi országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos és Harangozó Tamás, közös online sajtótájékoztatóján pénteken.

„Ez egy nagyon komoly dolog. (…) Ezért az emberek tettek” – mondta Hadházy, megköszönve, hogy sokan vették a fáradságot, egymás között is gyűjtötték az íveket, és elvitték az ellenzéki gyűjtőhelyekre.

A két politikus közölte: folytatják az akciót.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője a pártja által a 32.000-es Szekszárdon eddig gyűjtött 1245 ívet adta át az akciót kezdeményező független Hadházynak. Azt mondta: büszke arra, hogy „nem a politikusok mentek a konzultációs ívek után”, hanem azokat az ellenzéki érzelmű polgárok hozták be az MSZP irodáira.

Elmondta: az íveket anonimizálva, a választópolgárok azonosíthatatlanságát biztosítva, „mindenféle jogszabályt betartva” gyűjtik.

Mindketten azt mondták: az akció sikere azt vetíti előre, hogy a 2022-es választáson lesznek, akik tevőlegesen, cselekvően is segíteni fogják az ellenzék győzelmét.

„Van mitől félni a Fidesznek, és van miért reménykednie és dolgoznia azoknak, akik egy más, normális országban szeretnének élni” – mondta Harangozó.

Azzal, hogy csütörtökön az ellenzéki pártelnökök – „legalábbis, a magyar ellenzék tekintetében, történelmi módon, végre egy asztalhoz ültek és megállapodtak”, hogy egy körzetben egy közös ellenzéki jelölt fog indulni a kormányoldal jelöltje ellen, és folytatják az egyeztetéseket, „ha az ellenzék pártjai és a független civilek képesek lesznek tényleg összekapaszkodni 2022-ben, na az lesz az igazi eredmény”, és azzal lehet „az összes hazugságot megállítani és egy másik országot építeni ’22-ben” – mondta.

Hadházy kiemelte: a konzultációs ívek gyűjtésének „akkor van értelme, ha azzal eredményt érünk el. Az eredmény, az pedig az lehet, hogy vége lesz a fizetett kormánypropagandának (…)  hogy a közmédiában, köztévében, közrádióban az ellenzék ne csak akkor szerepelhessen, hogyha le kell járatni.”

Hozzátette: a kormánypropaganda hatalmas hazug hadjárattal támadta az akciót, mert „nagyon jól érzi, hogy miről van szó”: arról, hogy „emberek tömegei egyszerre megmutatják, hogy mennyire elegük van a hazugságból, a hazug agymosásból, a hergelésből”.

Szociális demokráciát!

2020-09-15 18:35