NÁK: Nemzeti Átverés Kormánya

Orbán Viktor a nemzeti ügyek képviseletét ígérte, ehelyett azonban nemzetinek hazudott ügyeskedést, átverést művel.

Vegyük például a szemétszállítási díjakat: az minden, csak nem költségcsökkentés, hogy a fideszes önkormányzatok év elején helyenként akár 300 (!) százalékkal is megemelik a kukaadót, majd ebből a kormány az év végén nagylelkűen elenged 10 százalékot.

Aztán ott vannak a sunyin megemelt banki tranzakciós költségek, amelyek egyre feljebb mennek. Ha a kormány nem kacsintott volna össze a bankokkal, akkor a banki kivonatokon és telefonszámlákon az MSZP javaslatának megfelelően ma már egytől egyig rajta lennének az áthárított különadók.

A pedagógusok se öröm, hanem bánatkönnyekkel fogadták az Orbán-kormány béremelését. Sokuknak ugyanis csak munkája lett több, a fizetése viszont nem, vagy még csökkent is a korábbiakhoz képest a különféle pótlékok megszüntetése miatt.

A foglalkoztatási statisztikákban több a trükk, mint Rodolfo bűvészdobozában, de az orbáni valóságon túli magyar valóságban kevesebb a munkahely, mint a kormányváltás előtt.

A nemzeti dohánymutyi vége is az lett, hogy 40 ezer kisvállalkozó család megélhetése ment a süllyesztőbe, a cigaretta ára pedig megemelkedett, de a harmadosztályú fideszes csókosok és cigarettacsempészek nagyon jól jártak.

A nyugdíjak is csak a számmisztikában emelkednek: a nyugdíjasok fogyasztói kosarában lévő árucikkek és szolgáltatások ára az elmúlt években jóval magasabb lett, így a Fidesz-kormány alatt megint csökkennek a nyugdíjak.

Szerencsére a magyar emberek se nem olyan ostobák, se nem akkora bohócok, mint azt a pofátlan és korrupt Orbán-kormány képzeli. Az igazságos kormányzást hirdető MSZP a választók bizalmával élve fel fogja számolni az orbáni trükkök korszakát, mert az átverések kormányának jövő tavaszi elzavarása az első számú nemzeti üggyé vált.

Török Zsolt
szóvivő