Nálunk romlik leggyorsabban a pénz

A Fidesz-kormány unortodox matolcsyzmusának eredménye egy szánalmas első helyezés: tavaly mi zártunk a legmagasabb inflációval az Európai Unióban. Világos, hogy Orbán nagy szabadságharcában az emberek pénztárcája vérzik el.

A miniszterelnök melldöngetve hangoztatja, hogy az uniós elvárásoknak eleget tesz az ország és alacsony a költségvetési hiány. Azonban elfelejti megemlíteni, elvárás az is, hogy az infláció csökkenő pályán legyen. Most nem azon van.

Az Orbán-kormány bukott gazdaságpolitikájának sikerült elérnie a pénz értékének erőteljes romlását. A rezsicsökkentés üdvözlendő, de ha a pénz értéke ilyen drasztikusan csökken, akkor alig ér valamit. Az élelmiszerek, az iparcikkek és a szolgáltatások árai folyamatosan emelkednek, a pénztárcák pedig egyre hamarabb ürülnek ki.

Hagyjuk a mellébeszélést: az inflációt a kormány okozza. Az áfaemelés, a számtalan új adó bevezetése, illetve azok áthárításai nagymértékben járultak hozzá a kimagasló pénzromláshoz. De döntő szerep jutott a nemzeti bank (fideszes pártdelegáltak által erőltetett) monetáris politikájának is, amikor nem követte az inflációs célt, hanem nyakra-főre kamatot vágott.
 
Elég a forint értéktelenné tételéből!

Elég a Matolcsy-féle kilátástalanságból, a szakadékba vezető útból!

Új kormányra van szükség, olyanra, mely a pénz vásárlóértékét megőrzi és nem terheli tovább a pénztárcákat!
 
Tukacs István
országgyűlési képviselő