mszp.hu | Belföld, Külföld | közlemény NATO
2014. március 12. 13:57

NATO csatlakozásunk évfordulójára

Magyarország tizenöt évvel ezelőtt ezen a napon csatlakozott a NATO-hoz. Ekkor váltunk teljes jogú tagjává annak a szövetségnek, amely biztonságot és szabadságot szavatol tagjainak.

Ezzel politikai értelemben is megérkezett oda a hazánk, ahová a magyar nemzet lélekben mindig is tartozott: a szabad nyugati országok közé.
 
Ez a vágy fűtötte a nemzetet 1848-ban, 1956-ban és 1989-ben is, amikor idegen elnyomás ellen küzdöttek a szabadságszerető magyarok. Ez a vágy vált valóra 1999. március 12-én. Ez volt az a nap, amikor a történelmünk során végre nem külső kényszer, hanem szabad elhatározás alapján választhattuk meg, hová tartozzon a hazánk.
Most újra választani kell.
 
Választani kell Kelet és Nyugat, az elnyomás és a szabadság, a kiszámíthatatlanság és a biztonság között. Mert újra egymásnak feszül Kelet és Nyugat. Újra olyan kormánya van az országnak, amelyik a Keletet választaná a Nyugat helyett.
 
De a magyar nép a Nyugathoz tartozik, és ide is akar tartozni végérvényesen. Nem tántoríthat el bennünket ettől senki sem. Ezért annak, aki ma szabadságot, békét, biztonságot akar, a kormányváltást kell választania. Mert ez a nemzet érdeke.
 
Mesterházy Attila
miniszterelnök-jelölt