2012. január 31. 10:30

Navracsics felébredt

De sajnos még nem tudja teljesen, mi az álom és mi a valóság. Gyanús neki, hogy valamit elronthattak s ezért megvizsgálná, miért oly ellenséges velük az EU, de még mindig úgy gondolja, hogy alapvetően ők mindent jól csináltak. Javasoljuk Navracsics Tibornak, hogy igyekezzen a fürdőszobába, mossa meg az arcát hideg vízzel, hogy felébredjen, majd nézzen bele a tükörbe. Már amennyiben nem ijedős...

A miniszter szerint ugyanis a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt a kezdeményezőkre, "főleg, ha már nyilvánvalóan indokolatlan dolgokról van szó".

Navracsics Tibor azonban téved, mivel azt feltételezi, hogy az emberek nem ismerik a demokrácia lényegét, főleg az ezzel foglalkozó nemzetközi szakpolitikusok, szakmai szervezetek vezetőinek nincs róla fogalmuk. Ezzel az a gond, hogy mindezt egy olyan ember feltételezi, aki alig 21 éve él demokráciában, szemben azokkal, akiket kritizál, akik majd évszázados ismerettel rendelkeznek a tárgykörben.

Ennél is súlyosabb gond, hogy politikai értékrendtől függetlenül kap kritikát az Orbán-kormány lassan már egy éve szinte minden létező területről:

- kritizálják a médiapolitikáját, mert kirekesztő, egyoldalú, pártirányításos, mert olyan alávaló hamisításokra, csalásokra ad lehetőséget, melyeket sorozatban látni a közszolgálati médiumokban;

- kritizálják az alaptörvénynek átkeresztelt Alkotmányát, mert konszenzus nélküli pártalkotmány, az európai értékrenddel nem összeegyeztethető, kirekesztő;

- kritizálják a visszamenőleges hatályú törvényeket, mert ez nem összeegyeztethető a demokratizmussal;

- kritizálják a független intézmények függetlenségének csorbításait, a fékek és ellensúlyok intézményének lebontását;

- kritizálják a bírák kényszernyugdíjazását, egyáltalán a nyugdíjak rendszerének öntörvényű, egyoldalú átalakítását, mely a diktátumok korát idézi

és még hosszasan folytatható a bűnlajstrom.

Az egyik legdurvább döntésük, hogy a szociális védelmet úgy képzeli a Fidesz, hogy közmunkára küldi a szegényeket, amelyet havonta 150 eurónak megfelelő forinttal honorál. A legaljasabb, hogy minderről Matolcsy Györgynek az a véleménye, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni. Szeretnénk tudatni a Fidesszel, hogy ez a szint a lesajnált közép-afrikai nyomorövezetekben élők szintje. Ide űzte a Fidesz gyalázatos gazdaságpolitikája és önhitt arroganciája, diktátumai az ország lakosságát.

Navracsics Tibornak egyvalamiben van csak igaza, amikor azt mondja, hogy mindent jól csináltak: még sosem látott ilyen pénzkitalicskázást, közpénzrablást, rokonoknak, barátoknak, elvtársaiknak juttatott "támogatásokat", zsíros állásokat Magyarország, mint az elmúlt másfél évben. A Fidesz a gátlástalan rablók és hazudozók uralmának korát hozta el.

Az MSZP ebből nem kér, ahogy az EU sem. Ne csodálkozzon tehát Navracsics Tibor, ha a mostani kritikák csak a kezdetet jelentik.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes,
országgyűlési képviselő