mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Egészségügy
2020. november 25. 17:12

Ne a belügyminiszter irányítsa a kórházakat, hanem egy önálló és kompetens egészségügyi miniszter!

Ne a belügyminiszter irányítsa a kórházakat, hanem egy önálló és kompetens egészségügyi miniszter!
A kormány létrehozott az egészségügy területén egy új hivatalt, ki is nevezett az élére egy országos kórház-főigazgatót, majd villámgyorsan át is adta az egész szervezetet a belügyminiszternek.

Azaz a veszélyhelyzet idején a kórházak fenntartásáért felelős új szervezetet nem az egészségügyért felelős minisztérium fogja irányítani.

Mindent elmond Kásler Miklós miniszteri alkalmasságáról, hogy még az orvosi múltja ellenére is folyamatosan elvonják tőle már az egészségügy irányítását is. Az látszik, hogy a miniszter körül egyre fogy a levegő, Pintér Sándor pedig egyre nagyobb szerepet kap a területen, ugyanis a szakmai szervezetek vezetői is már a belügyminiszterhez járnak egyeztetni.

Kásler a kinevezése óta folyamatosan bebizonyítja, hogy a rábízott területek, mint a közoktatás, a kultúra és a szociális ügyek egyikéhez sem ért, most azonban elérte a miniszteri pályafutása mélypontját azzal, hogy már a sajátjai is úgy ítélik meg, hogy még a szakmájának területét sem képes kezelni.

Ez az újabb eset Kásler Miklós alkalmatlansága mellett azt is bizonyítja, hogy az orbáni elképzelés, az egy ember által irányított csúcsminisztériumi rendszer a gyakorlatban is megbukott.

Az MSZP szerint újjáépítésre van szükség az egészségügyben, aminek a nyilvánosság előtt és a szakma bevonásával kell megtörténnie. Ennek első lépéseként pedig garantálni kellene, hogy az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló minisztérium és kompetens kormánytag feleljen.

 

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő