mszp.hu | Belföld | Miskolc MVK sztrájk
2016. február 17. 12:45

Ne a buszvezetőt, a városvezetést szidják a miskolciak!

Ne a buszvezetőt, a városvezetést szidják a miskolciak!
A legsötétebb horthysta időkre emlékeztető módon szeretné letörni a jogos fizetésemelésért küzdő dolgozók sztrájkját a közpénzből támogatott miskolci közlekedési cég: az MSZP információi szerint a cégvezetés sztrájktörésre, túlmunkára biztat minden olyan busz- és villamosvezetőt, akik munkájukat féltve jelenleg nem sztrájkolnak, és sorsukba beletörődve dolgoznak úgy, ahogyan azt a cégvezetés megrendeli tőlük.

Ők vannak kevesebben. A többség, a fizetésemelésért és tisztességesebb munkakörülményekért küzdő dolgozók viszont nem engednek. Korábbi nyilatkozataikat betartva sztrájkolnak mindaddig, amíg a közpénzzel kitömött cég vezetői meg nem adják nekik azt, amit korábban írásban megígértek.

Az viszont, hogy a hatalom és a dolgozók vitája idáig fajult, nem az MVK-s dolgozókon, a szakszervezeteken múlott. Sokkal inkább a fideszes városvezetésen, az általuk kinevezett holdingos és MVK-s vezérkaron. Ők azok, akik nem képesek a megegyezésre, akik megszegik adott szavukat, akik erőből próbálják meg ráerőszakolni az akaratukat a tisztességesen dolgozó, jogaikért viszont következetesen kiálló miskolci munkavállalókra.

A miskolci utazóközönség éppen ezért ne a busz- és villamosvezetőkre, a jogaiért kiálló munkavállalókra haragudjon! Haragudjon a város- és cégvezetésre, azokra az emberekre, akik kivagyiságból, hatalmi mámortól fűtve úgy gondolják, a miskolci dolgozókkal mindent meg lehet tenni.

A ma elkezdett sztrájk megmutatta, hogy tévedtek.

Az MSZP most is a dolgozók pártján áll. Velük együtt várjuk, hogy a hatalom beismerje a tévedését.


Az MSZP miskolci szervezete