mszp.hu | Belföld
2022. június 18. 12:39

Ne a tanárokat és az egészségügyi dolgozókat büntesse saját hibája miatt a Fidesz-kormány!

Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón világossá tette, hogy az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok, akkor számíthatnak fizetésemelésre, ha uniós forráshoz jut Magyarország. Cinikus ez a kifogás, mivel az EU támogatását épp a Fidesz-kormány miatt nem kapjuk meg. Ezt Gulyás Gergely pontosan tudja.

Az MSZP szerint a Fidesz ne az embereket büntesse! Orbánék forintgyengítése miatt ér egyre kevesebbet a pénzünk a boltokban, a brutális drágaság, az elhibázott gazdaságpolitika a Fidesz-kormány hibája.

A jogállamiságot is a Fidesz építette le Magyarországon, erről egyedül ők tehetnek. Nem a pedagógusok és nem az egészségügyi dolgozók a hibásak, hanem a Fidesz-kormány.

Éppen ezért kezdeményezte az MSZP, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A magyar társadalmat, családokat meg kell védeni a negatív gazdasági hatásoktól, ehhez pedig pénz kell. Az ország csak akkor kapja meg az EU helyreállítási alapjából neki járó 5800 milliárd forintos összeget, ha a kormány megkezdi a rendszerszintű korrupció felszámolását.

Az MSZP azt tartaná igazságosnak, ha nem Orbán 1,5 milliós fizetése nőne több mint a duplájára, hanem a méltatlanul alulfizetett pedagógusoké és egészségügyi dolgozóké.

MSZP