mszp.hu | Belföld
2019. augusztus 24. 20:10

Ne adják oda magukat két forintért!

A kormánynak rendes nyugdíjemelést kellett volna adnia, nem pedig „kis cukorkát” a választásra 9000 forint rezsiutalvánnyal. Ne adják oda magukat két forintért! – hívta fel a nyugdíjasokat Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken.
„Minden pénznek, minden 1000 forintnak örül egy ilyen mérhetetlenül elszegényedett társadalom, de ettől még azt tudom mondani, hogy ne! Lássanak tovább az emberek az orruknál, és ne adják oda magukat 2 forintért, mert most lehet változás! – mondta az MSZP választmányi elnöke.

„A nyugdíjasok már eléggé nincsenek pénzüknél Magyarországon, amióta a Fidesz van”, ugyanis csak az inflációval emelik a nyugdíjakat: 2019-ben 2,7%-kal, 2020-ban majd 2,8%-kal, miközben ha az MSZP javasolta svájci indexálást követnék és a reálbérek emelkedését is beszámítanák, akkor 7,5% lenne a nyugdíjemelés.

„Itt nagyon-nagyon sok pénzt kivesznek a nyugdíjasok zsebéből” – mutatott rá.

A másik, amiről Tóth Bertalan pártelnök is beszélt pénteken: mivel drasztikusan csökkent a gáz világpiaci ára, ideje lenne az átlagfogyasztás mértékéig 30%-kal csökkenteni a gáz árát, „mert a Fidesz nagyon sokszorosát fizetteti ki a magyarokkal, miközben ő nagyon-nagyon kevés pénzért veszi.”

„Meg kell nézni, hogy mennyi a rezsihátralékos, mennyien küszködnek továbbra is ugyanezzel. Ezek kampányfogások” – mondta Kunhalmi, hangsúlyozva: a Fidesz mindent meg fog tenni azért, hogy az ellenzéki összefogással szemben „akár egyszeri juttatással, akár más eszközökkel” ellehetetlenítse a választást.