2011. november 23. 15:42

Ne az emberekkel fizettessék a narancsos buktát!

A Fidesz-pártalkotmány "átmeneti" rendelkezéseit rögzítő fideszes javaslat újabb több százmilliárdos terhet róna a magyar társadalomra. Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy átmenetileg se az emberekkel fizettesse meg a narancsos buktát!

Ha a hatalom valóban úgy gondolja, ahogy Lázár János mondja, vagyis hogy jövőre már "nyilvánvalóan" az embereknek kell viselniük a kormány hibás gazdaságpolitikai intézkedései miatti keletkező esetleges többletköltségeket, jobb, ha meg sem várja a várható EU-bizottsági elmarasztalásokat, és még az előtt szedi a sátorfáját, hogy a népharag bontaná le.

Csak az unió által legélesebben bírált távközlési adó évi 200 milliárdos tételt jelentene. De az is több százmilliárd forintjába kerülhet az embereknek, ha kártérítésre kötelezik a kormányt a devizahitelek árfolyamrögzített végtörlesztése miatt.

Kedves Fidesz! Biztos, hogy ezt nem csak az MSZP, hanem minden jóérzésű magyar ember - köztük az önök szavazói - is elfogadhatatlannak tartják. Ennek józan belátásához még nemzeti konzultációra sincs szükség.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő