mszp.hu | Belföld
2022. szeptember 21. 11:51

Ne az iskolák szigetelésén, nyílászáróinak cseréjén és fűtéskorszerűsítésén spóroljon a Fidesz-kormány!

Ne az iskolák szigetelésén, nyílászáróinak cseréjén és fűtéskorszerűsítésén spóroljon a Fidesz-kormány!
Több iskola energetikai korszerűsítése is szerepel azon a tiltólistán, amit Lázár János építési és beruházási miniszter a felfüggesztett beruházásokról nyilvánosságra hozott.

Az MSZP követeli, hogy a Fidesz-kormány ne az iskolák szigetelésének felújításától sajnálja a pénzt! Orbánék ne az iskolák nyílászáróinak, fűtőtestjeinek és fűtőrendszereinek cseréjén spóroljanak.

A Fidesz semmit nem tanult a saját hibáiból. Az Orbán-kormány még mindig nem érti, hogy egy lakóépület, de egy iskola épületének szigetelésével is a rezsiköltségek akár 50 százalékát meg lehetne takarítani. Orbánék ne úgy spóroljanak, hogy a gyerekeket télen hideg tantermekbe ültetik, hanem végezzék el az iskolák energetikai felújítását.

Az Orbán-kormánya uniós szinten Európa egyik legkorruptabb országává tette hazánkat, ezért nem érkeznek meg az uniós pénzek Magyarországra. Ennek árát azonban nem háríthatják át a gyermekeinkre!

Az MSZP, az igazi baloldal pártja követeli, hogy a RezsiSTOP keretében benyújtott országos szigetelési programról szóló határozati javaslatát a kormány fogadja el és terjessze ki az iskolák épületeire is!

MSZP