mszp.hu | Belföld
2020. december 20. 18:47

Ne bántsd a magyart! – szólítja fel az MSZP a kormányt

Ne bántsd a magyart! – szólítja fel az MSZP a kormányt
Elég volt a magyarokra rótt megszorításokból és a kisemmizésükből, azonnal véget kell vetni az emberek és az önkormányzatok tönkretételének – erről tartott sajtótájékoztatót Aranyvasárnap, Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese a Terror Háza Múzeum előtt Budapesten.

„Néhány évvel ezelőtt a Terror Háza igazgatója arról beszélt a médiának, hogy „a magyar dolgozók lusták és nagyigényűek”! Nem ez volt az első eset, hogy a kormány és a hozzá közel állók megalázták a magyar dolgozókat, a magyar embereket!

De az interneten most is szembejön a Terror Háza boltjának reklámja, amelyen még mindig megtalálható Szájer József könyve, a „Ne bántsd a magyart!”, amely esszenciája a Fidesz álszent, hazug és képmutató politikájának, amely 10 év alatt rengetegszer bántotta a magyart” – emlékeztetett a szocialista politikus.

Felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen lépéseket tenni a magyar emberek megvédendő csoportjai érdekébe. „Ne vedd el a nyugdíjat, ne bántsd a magyar nyugdíjast, ne vedd el és ne változtasd meg a svájci indexálás szerint nyugdíjszámítást, mert ezzel a nyugdíjasok tömegeit taszítod a szegénységbe” – sorolta a Szájer-könyv címének mintájára.

„Ne bántsd a magyar munkavállalót, ne tett ki a multinacionális tőke kénye-kedvének, ne add el a dolgozókat kilóra! Ne bántsd a magyart, ne köss stratégiai megállapodást olyan cégekkel, amelyek semmibe veszik a magyar munkavállalók és szakszervezetek jogait. Ne hozz olyan intézkedéseket, mind például a rabszolgatörvényt, amellyel családanyákat, családapákat kényszerítesz arra, hogy túlórapótlék nélkül kelljen ledolgoznia majd két év múlva azt a munkaidőt, amit most esetleg a válság miatt nem tud ledolgozni, és ne kényszerítsd arra, hogy heti hat napot dolgozzon” – hívta fel a figyelmet a kormány botrányos foglalkoztatás-politikájára.

„Ne bántsd a munkavállalókat! Segíts rajtuk! Segíts azon a 300.000 emberen, aki munka nélkül van! Segíts azon a 150.000 emberen, aki most semmilyen ellátást nem kap a magyar kormánytól! Hallgass az ellenzéki politikusokra, a szak- és szakmai szervezetekre, akik a válság kezdete óta folyamatosan megteszik azokat a javaslataikat, amelyekkel valóban segíteni lehet a magyarokon és valóban segíteni lehet a bajba jutott családokon!  Emeld 9 hónapra az álláskeresési járadékot, és ennek nettó összege legyen legalább 100.000 forint azért, hogy a családoknak ne kelljen nélkülözni” – követelte.

Nehezményezte továbbá, hogy a munkavállalókat arra kényszerítik, hogy két lázcsillapítóval menjenek dolgozni azért, mert választaniuk kell az egészségük, a családjuk és kollegáik egészsége, illetve a között, hogy be tudják-e fizetni a sárga csekkeket.

„Támogasd a magyar kis- és középvállalkozásokat: a munkavállalók, akiket el akarnak bocsátani a munkahelyükről, tarthassák meg 3-6 hónapig az állasukat úgy, hogy közben 80%-os bértámogatást kapnak, mint ahogy Szlovákiában, Romániában, Ausztriában! Ott nem bántják az osztrákot, nem bántják a szlovákot és a románt. Ne bántsd a magyart, tedd a dolgodat, kormány! A duma ideje lejárt!

Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak” – szólított fel az MSZP elnökhelyettese.

Kapcsolódó párttagok