Belföld | rezsi közlemény
2013. december 18. 20:05

Ne csak négy hónapig tartson a rezsicsökkentés!

Az MSZP tisztában van azzal, hogy a Fidesz a rezsicsökkentést csak 2014 májusáig kívánja fenntartani.

Ezért a kormányváltó erők szövetsége olyan demokratikus rezsicsökkentést vezet be, amely nem csak négy hónapra szól. Az MSZP rezsicsökkentése hosszú évekre tervezhető, igazságos és fenntartható lesz. Olyan, amely nem a gazdagoknak kedvez, és amit egyetlen kormány sem tud visszavenni az emberektől.

Az MSZP tudja, hogy az országnak rezsicsökkentésre szüksége van. Ezért támogattuk a háztartások kiadásainak csökkentését, és megszavaztuk az erre vonatkozó intézkedéseket. Ezt olyan tény, amit bárki ellenőrizhet.

Viszont azt is valljuk, hogy a jelenlegi fideszes rezsicsökkentés hibás!

Hibás, mert a medencéjüket fűtő gazdagoknak sokkal jobban kedvez, mint azoknak a kevésbé tehetőseknek, akiknek a terhei csak pár száz forinttal mérséklődtek. Az MSZP a csak négy hónapra tervezett fideszes rezsicsökkentés helyett hosszú távú, igazságos és fenntartható rendszert vezet be.

A Fidesz soha semmit nem adott a szegényebbeknek, az elesetteknek. Orbán és társai négymillióra növelték a létminimum alatt élők számát, másfél millió embert taszítottak mélyszegénységbe, és csaknem félmillió gyermeket hagynak éhezni. A mostani rezsicsökkentést is a szegények átverésére próbálják felhasználni, hogy aztán áprilisban elvehessék.

Az MSZP kormányra kerülve megmutatja Magyarországnak, milyen egy valódi, igazságos és demokratikus rezsicsökkentés.