mszp.hu | Belföld | fizetésemelés 2015 KSH | Szociális ügyek
2015. december 04. 13:28

Ne csak papíron csökkentsék a szegénységet, hanem a valóságban is!

Ne csak papíron csökkentsék a szegénységet, hanem a valóságban is!
A KSH úgy dolgozza át a létminimum számítási módszertanát, hogy papíron 14,6 százalékra csökkenjen a létminimum alatt élő háztartások száma a jelenlegi 40 százalék körüli értékről. Ez a statisztikai trükk azonban semmit sem változtat a valóságon!

Hiába próbálja titkolni a kormány a nép nyomorát, semmilyen papírra írt trükközés nem csökkenti az egyre terjedő mélyszegénységet és dolgozói szegénységet.

Az egyedüli megoldás csak az, hogy több pénzt kell adni az embereknek!

Ezért az MSZP azt követeli, hogy a kormány adjon fizetésemelést az ápolóknak, a pedagógusoknak, katonáknak és minden közalkalmazottnak, akik az országot működtetik! Azt akarjuk, hogy a közszférában 50 százalékos fizetésemelés legyen, senki ne keressen 150 ezer forintnál kevesebbet! A gyárakban, üzemekben, a versenyszférában dolgozók ne vihessenek haza nettó 100 ezer forintnál kevesebbet, a minimálnyugdíj pedig legalább 50 ezer forint legyen!

Van pénz a fizetésemelésre! Az államhoz befolyt sok százmilliárd forintot ne luxus beruházásokra és a miniszterelnök hobbijára költsék, hanem adják oda az embereknek, mert ők ezért a pénzért megdolgoznak!

Komjáthi Imre
az  MSZP elnökségi tagja