mszp.hu | Belföld | 3-as metró közlemény | Közlekedés
2017. június 29. 09:26

Ne folytassák az emberkísérletet a 3-as metrón!

Ne folytassák az emberkísérletet a 3-as metrón!
Követeljük, Tarlós István ne folytassa az emberkísérletet, és az orosz metrószerelvényeket csak legalább négy hetes, hibamentes, utas nélküli tesztelés után engedje vissza a forgalomba. Azt is követeljük, számoljon be róla hány forintot szerzett vissza az aranyáron ócskavasat szállító orosz gyártótól. Ha barátilag elnéző az orosz céggel szemben, és nem tesz meg mindent azért, hogy a jogos magyar kárigénynek érvényt szerezzen, az szinte egyértelműsíti a hűtlen kezelés gyanúját.
A forgalomba állítása óta eltelt három hónap alatt a 3-as metró felújított szerelvényei számtalanszor meghibásodtak, több alkalommal az utasok is veszélyben voltak. A napokban Budapestre érkezett orosz mérnökök a számtalan hibák egyikének találták csak meg az okát. A hibasorozat egyértelműen visszavezethető arra, hogy a BKV a felújított szerelvényeket elegendő tesztelés nélkül engedte forgalomba.
 
A Tarlós féle városvezetés nem folytathat emberkísérletet a 3-as metrón nap mint nap utazó félmillió utassal! Éppen ezért kezdeményezzük, hogy a BKV utasok nélkül folytassa a az orosz szerelvények tesztelését, és azokat csak akkor engedje vissza az utasforgalomba, ha minden egyes jármű legalább négy héten keresztül hibamentesen üzemelt. Ugyanezt a tesztet kell elvégezni azokkal a metrókkal is, amelyek ezután érkeznek majd Budapestre.
 
A fővárost és a BKV-t nem érheti további kár az Orbán-Putyin paktum részeként megvásárolt orosz metrók miatt. Felszólítjuk Tarlós István főpolgármestert, hogy a főváros és a BKV minden jogos kötbérigényt érvényesítsen és az utolsó fillérig szerezzen vissza minden olyan pénzt a metrókat gyártó orosz vállalattól, amely az orosz cég mulasztásai és késedelmei miatt a budapestieknek jogosan visszajár.
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok