mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 10. 21:18

Ne késlekedjen tovább a kormány, rendeljen el azonnali, tömeges és ingyenes tesztelést!

Ne késlekedjen tovább a kormány, rendeljen el azonnali, tömeges és ingyenes tesztelést!
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének tapasztalatai alapján ma a magyar iskolákban nincsenek meg a vírus szempontjából biztonságos munkavégzés feltételei. Ezen sajnos nem is lehet csodálkozni, hiszen kormányzati szinten tagadják a tesztelések jelentőségét a járvány elleni harcban. Ezért fordulhat elő az, hogy még akkor sem vizsgálják meg egy adott iskola tanárait és tanulóit miután már igazoltan megjelent a vírus az intézményben.

Érthetetlen ez a felelőtlenség a Fidesztől, hiszen a számok azt mutatják, hogy nagyobb a baj, mint tavasszal. A koronavírus-járvány felerősödött hazánkban, növekedésnek indult a napi új fertőzöttek száma, több iskolában pedig már rendkívüli szünetet kellett elrendelni. Mindezek ellenére a kormány mégis hallgat és késlekedik a szükséges intézkedésekkel.

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt javasolja, hogy a kormány kezdje meg a rendszeres tömeges tesztelést, elsősorban pedig a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

Továbbá, mivel az állam olyan protokollt alakított ki, hogy két negatív vírusteszttel lehet a két hét karantént elkerülni, javasoljuk, hogy ezek a tesztek legyenek ingyenesek, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok