mszp.hu | EP2014
2014. május 21. 16:08

Ne legyen munkanélküli a 25 év alatti fiatalok körében!

Veres János EP képviselőjelölt sajtótájékoztatón ismertette az MSZP öt legfontosabb európai célkitűzését, kiemelve közülük a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb problémájára is reagálót: kapjon munkalehetőséget minden a 25 évnél fiatalabb pályakezdő! Az MSZP az Európai Ifjúsági Garancia Program kibővítésével kívánja megvalósítani ezt a célt. Ez a program egy garantált összeget kínál a tagállamoknak a fiatalok foglalkoztatását segítő célokra. Magyarország esetében ez közel 20 milliárd forint, ám a kormány még nem dolgozta ki azt a programot, ami a pénz igénylésének feltétele lenne.

A szocialisták úgy kívánják módosítni az Ifjúsági Garancia Programot, hogy az valamennyi 25 év alatti pályakezdő fiatal elhelyezkedését garantálja, részben a vállalkozói munkahelyteremtés támogatása, részben az állami munkahelyteremtés támogatása, az ösztöndíjas foglalkoztatások  segítése révén.

Ne legyen munkanélküli a 25 év alatti fiatalok között! Ez a végső célunk - hangsúlyozta Veres János. A képviselőjelölt bízik abban, hogy sikerül többséget szerezni az Európai Parlamentben a javaslat elfogadtatásához.

Veres János reagált a Fidesz listavezetőjének nyilatkozatára, amely szerint csak a Fidesz képviselte a magyar nemzeti érdekeket Brüsszelben. Veres János súlyos szürke hályog betegség jelének tartja ezt a kijelentést. A Fidesz képviselői a magyar kormány érdekeit képviselték, nem a magyar nemzetét. – fogalmazott.
 
Veres János megjegyezte, a Fidesz láthatóan egy előre megírt forgatókönyv alapján kampányol, és ha egy malőr következik be, ami nem volt előre látható, akkor sem tud elvonatkoztatni az előre megírt forgatókönyvtől. Kijelentését azzal indokolta, hogy Orbán Viktor megállapodott Barrosoval a magyar akácot illetően. - Orbán Viktor elintézte a magyar akác problémáját, amit ők maguk hoztak létre, sőt voltaképpen nem is volt igazi probléma. – fogalmazott a képviselőjelölt. Veres János felhívta a Fidesz figyelmét, jó lenne, ha a való élethez is igazítanák a kampányukat, nem csak nem létező problémákhoz.