Ne megalázó bérpótlékot, hanem fizetésemelést kapjanak a szociális területen dolgozók!

Ne megalázó bérpótlékot, hanem fizetésemelést kapjanak a szociális területen dolgozók!
Ne bérpótléknak és bérkiegészítésnek nevezett kegyúri alamizsnát, hanem rendes fizetésemelést adjon a fideszes brókerkormány a szociális területen dolgozóknak!

Ezek az emberek rendkívül kemény munkát végeznek, miközben sokan közülük még a létminimum összegét sem keresik meg. Az pedig tipikusan fideszes, hogy a csaknem 90 ezer szociális dolgozó egyharmada, a diplomával nem rendelkező óvodai és bölcsődei dadusok, egészségügyi szakiskolát végzettek és a technikai személyzet még ezt a csekélyke és megalázó bérpótlékot sem kapta meg!
 
Az MSZP azt követeli, hogy emeljék meg minden állami alkalmazott, így köztük a szociális dolgozók fizetését is legalább 50 százalékkal! Legyen minden állami dolgozónak legalább nettó 150 ezres fizetése! A felsőfokú végzettségűek minimum nettó 175 ezer forintot, az egyetemi végzettségűek pedig legalább nettó 200 ezer forintot vigyenek haza!
 
Az MSZP egyszer már megemelte 50 százalékkal az állami dolgozók fizetését: 2002-ben, a kormányváltás után. Mi tudjuk, hogyan kell több pénzt adni az embereknek. Ha a Fidesz erre képtelen, a választóknak kell ítéletet mondani felettük.
 
Korózs Lajos,
a Népjóléti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok