mszp.hu | Belföld, Külföld
2022. augusztus 09. 13:29

Ne nyerészkedjen a Fidesz-kormány a 13,7 százalékos brutális infláción!

Ne nyerészkedjen a Fidesz-kormány a 13,7 százalékos brutális infláción!
Ne nyerészkedjen a Fidesz-kormány a 13,7 százalékos brutális infláción! A drágább termékek miatt befolyt több forgalmi adóból bőven van pénz az alapvető élelmiszerek 0 százalékos áfájára!

Bőven van pénz arra, hogy 0 százalék legyen az alapvető élelmiszerek áfája! A brutális, 13,7 százalékos átlagos infláció miatt ugyanis a Fidesz-kormány 800 milliárd forint áfa-többletbevételt söpört be csak az idei év első felében, és ez az összeg az év végéig 1500 milliárd forintra is nőhet – miközben az alapvető élelmiszerek 0 százalékos áfájának bevezetése mindössze 300 milliárd forintba kerülne!

Az MSZP szerint a jelenlegi rendkívül súlyos válsághelyzetben az Orbán-kormány nem nyerészkedhet az emberek ennivalóján! Ekkora plusz bevétel mellett a Fidesz-kormány könnyedén megtehetné, hogy 0 százalékra csökkenti az alapvető élelmiszerek áfáját – erre az Európai Bizottság tavaly év végi döntése értelmében lehetőség is van.

Az MSZP ezért újra kezdeményezi, hogy az alapélelmiszerek áfáját csökkentsék 0 százalékra, a rászorulók részére pedig adjanak havonta legalább 20 ezer forint értékben olyan Esély-kupont, amit elektronikus fizetőeszközre feltöltve csak alapvető élelmiszerek vásárlására lehet költeni!

Az embereknek segítség kell, és ennek a fedezete ott van a Fidesz-kormánynál! Intézkedjenek!

MSZP
Bővebb információ: Harangozó Gábor, az MSZP szakpolitikusa, ügyvivője

Kapcsolódó párttagok