mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 16. 13:40

Ne Parragh László egyeztetésein múljon a minimálbér-emelés, a kormány hívja össze a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne húzza az időt a minimálbér-emelés ügyében és ne Parragh Lászlót, a nagyvárosi milliomos vállalkozót küldje a munkaadókhoz tárgyalni, hanem hívja össze a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát!

A Fidesz kezdje meg a hivatalos egyeztetéseket a szakszervezetekkel és a munkáltatókkal, mert a legalacsonyabb bérek emelése nem múlhat Orbán Viktor sameszának a háttéregyeztetésein!

A számok magukért beszélnek: az árak már olyan mértékben növekednek, amelyet a februári minimálbér-emelés nem képes fedezni. Azonnali cselekvésre van szükség, amire van is lehetőség, ugyanis az MSZP javaslata az adómentes minimálbérről nem a „horizonton”, hanem ismét az Országgyűlés előtt van.

A fideszes képviselőknek csak támogatniuk kellene a javaslatot és akkor 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések. Az adócsökkentés révén pedig, mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna. Ráadásul ez a megoldás semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára. Erről kellene hivatalosan egyeztetnie a kormánynak a szakszervezetekkel és a munkáltatókkal.

Csak döntés kérdése, hogy a minimálbér-emelés ne a „horizonton” legyen, azonban ismerjük a Fideszt, ezért a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti, mert az MSZP ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri 2022 után adómentessé teszi a minimálbért.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese