mszp.hu | Belföld | Civilek
2023. május 23. 12:13

Ne rémálom, hanem álomszerű legyen ez a nyár a magyar családoknak!

Ne rémálom, hanem álomszerű legyen ez a nyár a magyar családoknak!
Jelenleg a mentőcsomagok korszaka van, az MSZP ezért állított össze a háztartások megsegítésére, valamint a családok kikapcsolódásának, üdülésének támogatására is javaslatcsomagot.

Az infláció, az élelmiszerárak és az egyéb költségek a magyar családok jelentős részének elviselhetetlen terhet jelentenek. Az MSZP nem nézi tétlenül a magyarok bajlódását, ezért a Mentőcsomag a háztartásoknak program keretén belül javasoljuk az alapélelmiszerek ÁFÁ-jának eltörlését, 5%-os nyugdíjemelést júniustól, a legrászorultabb családok havi 20 ezer forinttal való támogatását élelmiszer-bankkártyával, valamint a hazai tulajdonú kisboltok támogatását, illetve a hatósági ár fenntartását, kiterjesztését további élelmiszerekre.

Múlt héten két törvényjavaslatot nyújtott be az MSZP. Egyrészt az ártörvény módosítására vonatkozóan, hogy a szabad tavak melletti strandbelépők ára 600 forintban legyen maximalizálva, másrészt 100 ezer forintos üdülési támogatást javaslunk SZÉP-kártyára azok számára, akik nem engedhetik meg a kikapcsolódást sem maguk, sem családjuk számára.

Az MSZP azért küzd, hogy emberhez méltó életet élhessenek azok is, akik önerőből ezt nem tudnák megengedni maguknak. A magyar családoknak már nincs hova hátrálni, olyan nehéz körülmények között élnek. Az MSZP bízik abban, hogy a kormány nem párthovatartozás szerint fogja nézni a kérdést, hanem a magyar családok szempontjából!

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója

Kapcsolódó párttagok