mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Pénzügy
2020. december 10. 12:53

Ne sújtsa megszorítással a kata szerint adózó kisvállalkozókat a kormány!

Ne sújtsa megszorítással a kata szerint adózó kisvállalkozókat a kormány!
A KSH adataiból az derül ki, hogy még a gazdasági válság ideje alatt is megnövekedett az egyéni vállalkozások száma.

Ennek pedig az az oka, hogy a munkavállalók az érdemi kormányzati támogatás hiányában csak ebben a formában tudják biztosítani a megélhetésüket.

Ugyanis most amikor a kis- és középvállalkozások a talpon maradásért, a dolgozók pedig a munkanélküliség elkerüléséért küzdenek, az egyéni, a kata szerint adózó vállalkozások létrehozása jelent segítséget sokak számára mindkét oldalon.

Nem elég, hogy a cégek és a dolgozók a kormánytól csak szűkmarkú támogatásra számíthatnak, már ha egyáltalán számíthatnak, de januártól még büntetőadóval is akarják sújtani a katás vállalkozókat.

Az az Orbán-kormány, amely fennhangon hirdeti magáról, hogy az adóemelések ellen van éppen egy gazdasági válság kellős közepén növeli meg brutális módon a kisvállalkozók terheit. Nemhogy segítenék őket, hanem még a földre is lökik azt, akinek eddig még sikerült talpon maradnia.

Az MSZP szerint azonban, amikor mindenki a megélhetéséért küzd, akkor nem elvenni kell az emberektől, hanem segítséget kell nyújtani nekik. Ezért nyújtottuk be a javaslatunkat a kisvállalkozásokat sújtó büntetőadó eltörléséről.


MSZP

Bővebb információ: Szabó Sándor, országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok