Belföld | busztender Budapest
2012. október 15. 10:42

Ne szülessen döntés a busztenderről!

Az MSZP fővárosi frakciója ragaszkodik ahhoz, hogy a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén ne szülessen döntés a busztender ügyében, s a testület október végén kapjon részletes számításokat a budapesti közösségi közlekedés jövő évi finanszírozásáról.

 

Horváth Csaba, a szocialista párt fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatóján kigazdálkodhatatlan tehernek nevezte, hogy a kormány a tervek szerint 48 milliárd forinttal kevesebb forrást ad a fővárosi közösségi közlekedésre, mint 2011-ben. Szerinte felháborító és cinikus, hogy a városvezetés emellett gond nélkül vállalna további 3,5 milliárd forint többletterhet a busztenderrel összefüggésben.

Az MSZP-s politikus úgy látja, a város így is, úgy is csődbe megy, s ha nem jön a busz, az utasokat "kevésbé fogja meghatni", hogy Ikarus, Volvo vagy Mercedes áll a garázsban üzemanyag híján.

Elmondta: ragaszkodik ahhoz, hogy ne döntsenek, és a következő testületi ülésre készüljön részletes kimutatás a finanszírozásról. Aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a drága külsős buszok finanszírozásának fedezete a 65 év felettiek és a tanulók kedvezményeinek eltörlése lehet.