szon.hu
2015. augusztus 05. 17:50

Ne vedd el a Magyarországon élők nyugdíját!

Nyíregyháza – A mostanában látható óriásplakátok felszólításának mintájára választotta szerdai sajtótájékoztatója címéül a „Ne vedd el a Magyarországon élők nyugdíját!” mondatot Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

Az ellenzéki politikus kifejtette: sok ukrán állampolgár mond le az otthon megszerzett nyugdíjáról, hogy magyarországi nyugdíjat igényeljen. S mivel rendelkeznek magyarországi lakcímmel, a magyar államtól meg is kapják az összegét tekintve jóval magasabb nyugdíjat.

– Mindezt az 1963. évi 16. törvényerejű rendelet teszi lehetővé, amit a Magyar Népköztársaság és a már régen megszűnt Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége kötött egymással – részletezte az alelnök. – Furcsának találjuk, hogy Magyarországon egy percet sem dolgozó külföldiek magas nyugdíjat kapnak, a magyar férfiak pedig nem tudnak elmenni 40 évi munkaviszony után nyugdíjba, mert nincs rá fedezet. Felszólítjuk a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy ne a szavazóikat lássák ezekben az emberekben, s tegyenek meg mindent a törvény megváltoztatása érdekében.

KM