MTI/mszp.hu | Belföld | bezárás tarlós istván visszavonás
2013. szeptember 22. 15:39

Ne zárja be Budapest a Vidámparkot!

Az MSZP fővárosi frakciója azt követeli Tarlós István főpolgármestertől, hogy vonja vissza a már megszavazott közgyűlési előterjesztést a vidámpark szeptember 30-i bezárásáról.

Horváth Csaba frakcióvezető a Budapesti Vidám Park Zrt. bejáratánál tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, ki kell dolgozni a koncepciót a kisföldalatti meghosszabbítására és a park átköltöztetésére Rákosrendező mellé, ezzel párhuzamosan az állatkert bővítésének koncepcióját és anyagi forrását is meg kell teremteni. A mostani helyen lévő vidámparkot pedig csak akkor kellene bezárni, amikor az új felépül. A politikus számításai szerint ez 3-4 évet vehet igénybe.    

A képviselő hangsúlyozta: azzal egyetértenek, hogy a vidámparknak a jelenleginél nagyobb, 15-20 hektáros terület kellene a fejlődéshez, és az állatkertnek is szüksége van a 6 hektáros plusz területre, de az időzítés nagyon fontos.

Hozzátette: korábban anyagi okokkal indokolta a városvezetés a bezárást, az elmúlt egy évben viszont 20 százalékkal nőtt a látogatószám és az árbevétel, ma már nem lehet százmillió forintos veszteségről beszélni, mint korábban.   

A Budapesti Vidám Park szeptember 30-án zárja be kapuit, a hónap végéig változatlan nyitva tartással és éjszakai programokkal üzemel, valamint a körhinta csarnokában a park múltját, érdekes történeteit és kulisszatitkait bemutató kiállítást is meg lehet tekinteni.