mszp.hu | Belföld | tévévita Gyöngyös kampány választás
2014. március 28. 08:55

Negatív és elutasító a kormánypárt

A kormánypárt elutasító magatartásáról, a vitára való kihívás fontosságáról és a választókerületi specifikumokról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Gyöngyösön dr. Sós Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő, és Fodor Gábor a Liberálisok elnöke.

- 56 település együttműködését alakítottuk ki, áttekinthetőbbé váltak a legfontosabb feladatok, ezek közül főként az, hogy több ezer munkahelyet kell teremteni Gyöngyös környékén, és Bélapátfalva térségében is. Ebben fontos az erőmű, ami mindig a szocialista-liberális kormányok alatt lendült fel, és a fideszes kormányok alatt esett vissza. Mindenhol fontos az egészségügy és az oktatás helyretétele. Mi azon vagyunk, hogy megálljon az a negatív folyamat, ami jellemzi az országot minden területen. Változást akarunk, azt szeretnénk, ha a lakosság biztonságérzete javulna, munkahelyek lennének, és kiegyensúlyozottabb életforma valósulna meg mindenhol. Ebben a választókerületben is megtörtént a kormányoldal vitára való kihívása, erre nem kaptam még választ – kezdte dr. Sós Tamás.

A tájékoztató folytatásában a Liberálisok elnöke kitért arra, hogy milyen történelmi és nemzetközi jelentősége van egy országban az ellenzéki-kormánypárti jelöltek vitájának, főként a lakosság érdekében.

- Természetes, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kihívja vitára Orbán Viktort. Elfogadhatatlan, hogy nem állt ki. Az unióban mi vagyunk az egyetlen olyan ország,ahol nincs ilyen vita választás előtt. A választópolgárok lenézését jelenti az, ha nem áll ki vitázni. Az utolsó napig mindennap meg fogjuk ismételni a vitára való kihívást, az ország 106 választókerületében – ecsetelte Fodor Gábor.

Hozzátette: sajnos komoly veszély fenyegeti a választások tisztaságát, hiszen immár volt aki el is mondta, miként hamisítottak aláírásgyűjtő íveket. A megjelent kispártok hamisított aláírásokkal indultak el a választáson, ez csalás. A Fidesz pedig a CÖF-nek szervezi ki a kampányát, így a Fideszre magára nem vonatkoznak a választási törvények, ez nem tiszta magatartás. A kormányoldal ellenállt az aláírások hitelességének felülvizsgálata ellen.