mszp.hu | Belföld
2020. április 01. 12:33

Negyedével többet fizet Zugló az egészségügyi dolgozóinak május végéig

Negyedével többet fizet Zugló az egészségügyi dolgozóinak május végéig
Április elsejétől május 31-ig a bruttó fizetésük 25%-át kitevő vészhelyzeti pótlékot vezet be Zugló szocialista polgármestere, Horváth Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat valamennyi egészségügyi alkalmazottja részére. A politikus ezt kedden sajtótájékoztatón jelentette be.

„Zugló MSZP-s polgármestereként (…) fontosnak tartottam, hogy elismerjem Zugló hőseinek azt a többletteljesítményt, azt a többlet-hivatástudatot, amivel ők nap mint nap helytállnak. (…) Fontos, hogy ne csak szavakban, hanem tettekben is elismerjük azoknak a többletmunkáját, akik (…) kockáztatnak és ott vannak mindannyiunkért a frontvonalban” – mondta.

Az ő helytállásuk nélkül „mi semmit nem tudnánk tenni a járvánnyal szembeni harcban” – tette hozzá.

Azt mondta: „ma már egy ország szurkol azért, hogy a kormány legyen úrrá a beszerzési nehézségeken” és „végre” szerezzen maszkokat és védőfelszerelést a kockázatmentesebb egészségügyi ellátáshoz; sajnos az önkormányzat megfeszített erőfeszítései ellenére Zugló sem rendelkezik a védekezéshez szükséges minden eszközzel.

A városrész minden polgára nevében köszönetét fejezte ki Zugló többi hősének is, akik önkéntesként, szociális munkásként, a rendészet vagy az önkormányzat dolgozóiként mindent megtesznek a kár enyhítése érdekében, bevásárolnak vagy gyógyszert szereznek az idősek és a rászorulók helyett, a hivatali vagy postai ügyeiket intézik, vagy kiviszik a napi meleg ételt a gyerekeknek és az időseknek. Biztonságban szeretné tudni őket is – jelentette ki.

Kapcsolódó párttagok