mszp.hu | fizetésemelés 2015
2015. október 01. 13:37

Néhány érv a fizetésemelés mellett

Néhány érv a fizetésemelés mellett
1. Minden szociológiai felmérés azt mutatja magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában. Sokan mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből meg lehetne élni.

1. Minden szociológiai felmérés azt mutatja magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában. Sokan mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből meg lehetne élni.

2. A napi 10-12 óra megfeszített munka eredményeképpen nem a tisztességesen dolgozók jutnak egyről a kettőre, hanem az ügyeskedők, a csókosok, a hozzá nem értő vezetők és a politikai kinevezettek.

3. A fizetésből élők helyzete az utóbbi években folyamatosan romlott. Egyre erősödik a bizonytalanság a munka világában, és alig nő a munkavállalók jövedelme. Soha nem látott mértékű a dolgozói szegénység!

4. A bizonytalanságon túl feszültséget okoznak az egyre kevésbé leplezett igazságtalanságok is. Ötvenszeres különbség egy intézmény vezetőjének és a beosztottjának fizetése között elfogadhatatlan jövedelmi egyenlőtlenség.

5. Ma már mindenki látja, hogy Magyarország nem egy szegény ország. Európa közepén, az Európai Unió tagjaként lenne lehetőség arra, hogy a dolgozók jó anyagi körülmények között, biztonságban, jobb életet éljenek. A miniszterek és államtitkárok, és igazgatók kaotikus döntései, nyers politikai érdekei, és kapzsi életmódja miatt nem jut pénz a tisztességesen dolgozóknak.

6. A helyzet azok körében, akik Magyarországért dolgoznak, az országot szolgálják a legtragikusabb. A közalkalmazottak, azaz tanárok és tanítók, orvosok és ápolók, szociális munkások, védőnők, rendőrök, tűzoltók és katonák nap mint nap a mi jobb életünk érdekében tevékenykednek, mégsem hálás nekik a kormány.

7. Az inkompetens vezetők, a túlzott adminisztráció, a bizalmatlanság, a korrupció miatt egyre nehezebb Magyarországért dolgozni. Nem oda és annak megy a pénz, aki megérdemelné.

8. Megszűnt a régi rend az egészségügyben és az oktatásban, az ott dolgozókat nem tisztelik, pedig megérdemelnék. Emlékeznek ugye Hoffmann Rózsa és Pintér Aranka (KLIK vezér) ámokfutásaira!

9. A fizetésemelési program illeszkedik az MSZP eddigi bérminimum programjaihoz, melyekben nettó 100 ezer forintos minimálbérre tett javaslatot a versenyszféra számára. A középfokú végzettséget igénylő szakmákban nettó 125 ezer forintnak kell lennie a garantált bérminimumnak a versenyszférában.

10. A MSZP programja szerint a legalább 3 éve közalkalmazottként dolgozók nettó fizetése minimum 150.000 forint lenne havonta. A felsőfokú végzettséggel rendelkezőknél a minimum fizetés 175 ezer forintra, az egyetemi végzettséggel rendelkezőknél minimum 200 ezer forintra nőne. 

Kapcsolódó dokumentumok

Fizetésemelés2015.pdf ( 342.24 kB )

Kapcsolódó párttagok