mszp.hu
2023. június 28. 09:00

Nekünk a magyar emberek és a magyar családok érdeke számít

Nekünk a magyar emberek és a magyar családok érdeke számít
Az MSZP politikusai járják az országot, aláírásokat gyűjtenek Horn Gyula identitásának védelme érdekében, a mentőcsomag a háztartásoknak programmal foglalkoznak és küzdenek azért, hogy egyszer eljöjjön az idő, hogy a Balatonhoz, meg a Velencei-tóhoz nem csak a kiváltságosok jutnak el nyaralni, hanem végre szabadstrandok lesznek és nem irreális belépőárak, amelyek megszűrik azt, hogy kik jutnak el odáig - erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselő a Spirit FM Partvonal című műsorában.

Az árstop kivezetésével kapcsolatosan Molnár Zsolt elmondta, hogy az árstop és a hatósági ár alapvetően szociáldemokrata intézmények, szükség volt rájuk és még most is szükség volna rájuk, az infláció mértéke és a különadók miatt. A világgazdasági helyzet és a kormány rossz adópolitikája vezetett ahhoz a válsághoz, ami mai is indokolttá tenné a hatósági árak fenntartását és kibővítését – amelyet az MSZP is javasolt.

A kormány bejelentette, hogy augusztus elsejétől ismét lehet majd SZÉP-kártyával fizetni az élelmiszerért. A SZÉP-kártya egy jó intézmény és helyes az, hogy ilyen gazdasági helyzetben lehessen hideg élelmiszerre költeni, ezt dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is javasolta már két évvel ezelőtt. Mindez különösen akkor lett volna jó, ha elfogadják azt a szociáldemokrata javaslatot, hogy üdülési támogatást kaphassanak a rászoruló családok, mert az egy rossz értékválasztás, ha választani kell, hogy a hideg élelmiszerről, vagy az üdülésről kell lemondani. „Én azt gondolom, hogy a kormány rögtönöz ezekben az ügyekben egy-egy rövidtávú, népszerűnek ható intézkedést bevezet, aminek vannak szociáldemokrata áthallásai, de valójában az egész gazdaság- és adópolitikájuk a mai napig neoliberális gazdaságpolitika” – érvelt Molnár Zsolt.

A Lánchíd autómentesítésével kapcsolatosan az MSZP pártigazgatója elmondta, hogy a szociáldemokraták az emberek pártján állnak, az emberek jelentős részének pedig az autó munkaeszköz. Budapest méreténél és szerkezeténél fogva olyan város, ahol A pontból B pontba jutásra nem teheti meg, hogy autó nélkül menjen, ha például nagyobb családja van, több gyereket visz edzésre, vagy orvoshoz viszi a nagymamát. Előbb-utóbb el kell oda jutni, hogy az autós közlekedés aránya csökkenjen, különösen a belvárosban, de ez egy folyamat, amihez sok P+R parkolóra van szükség, illetve olyan tömegközlekedésre, amit az emberek szívesen vesznek igénybe. Ilyen költségvetésből és ilyen megszorítások mellett nem lehet ezt biztosítani, ezt tehát nem Karácsony Gergely hibája, de korai még a Lánchíd autómentesítése. „Gergely kitűnő főpolgármester” és nagyon nehéz küzdelmet folytat Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel együtt.

A kormány „háborúpárti” plakátkampányával kapcsolatosan az MSZP pártigazgatója elmondta, hogy sem Magyarországon sem a világban nincsenek háborúpárti politikusok, mindenki a béke pártján áll. „Mi, patrióta szociáldemokraták különösen pacifisták vagyunk, aki ismeri a magyar történelmet az nem is lehet más, hiszen megszenvedtük mi a XX. század világégéseit. Az szomorú, hogy erre van pénze a kormánynak” – érvelt dr. Molnár Zsolt.

Az MSZP a béke pártján áll. A szocialisták azt szeretnék, hogy semmilyen módon ne érintse Magyarországot ez a háború. Súlyos szereptévesztés lenne azt gondolni, hogy Magyarországnak kell megoldani ezt a világtörténelmi helyzetet. „Mi békepártiak vagyunk, de a NATO és Európai Uniós tagság alapérték számunkra” – emlékeztetett az MSZP országgyűlési képviselője.

Oroszországnak vannak legitim törekvései, de egy szuverén országot lerohanni és rakétával lőni, ez túlmegy azon az érdekérvényesítésen, ami tolerálható. „Miközben aki kicsit is ismeri a történelmet, annak tudni kell, hogy a volt Szovjetunió területén egy szláv ország NATO tagállammá válása az nagyon súlyosan sérti Oroszország stratégiai érdekeit. Ezzel tisztába kell lennie annak, aki reálpolitikus, de aki fegyverrel akar más országokat elfoglalni, az agresszor és ez elfogadhatatlan” – mondta az MSZP pártigazgatója.

A kormány vendégmunkásokkal kapcsolatos terveire reagálva az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy olyan munkakörökre hoznának ide harmadik országbeli vendégmunkásokat, ahol magyar munkavállalók is rendelkezésre állnak, ez pedig a magyar bérek letörését és a munkavállalói jogok esetleges sérülését eredményezhetné. A gazdasági racionalitás és a magyar munkavállalók érdeke, nem kívánja az ilyen típusú foglalkoztatást. A profit fontos, de a munkabérek letörése és a munkavállalói jogok hátrányos érvényesülése nem szolgálja a magyar munkavállalók érdekét. A szakképzett magyar munkaerőnek lehetőség szerint a magyar nemzetgazdaságot kellene szolgálni, külföldi munkaerőt pedig csak akkor kellene foglalkoztatni, ha az elkerülhetetlen.

A Magyar Szocialista Párt készül az önkormányzati választásokra szövetségkötéssel, de az uniós választásokon nagy valószínűséggel önállóan fogja megmérettetni magát. Az önkormányzati jelöltek képzése, felkészítése is zajlik, a párt pedig sok polgármesterjelöltjét is megnevezte már, az ősszel pedig az érdemi kampány is el fog kezdődni.

Kapcsolódó párttagok