mszp.hu | Belföld | menekültek
2015. szeptember 16. 14:36

Nem a kormány, hanem a civilek akadályozták meg a humanitárius katasztrófát

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter ma azt találta állítani, hogy humanitárius katasztrófát sikerült megakadályozni a hatóságoknak és civil szervezeteknek közösen. Ez igaz, csak azt nem tette hozzá, hogy gyakorlatilag a kormány helyett, sőt  részben a kormány ellenében.

Balog Zoltán miniszter úr megfeledkezett arról, hogy a kormány június közepe óta összehangolt, sok milliárd forintos kampányt folytat a menekültek ellen. Arról sem beszélt, hogy hónapokig nem készült fel a kormány az átáramlásra, nem bővült a BÁH létszáma, nem épültek átmeneti központok a menekülők helyzetének megoldására, nem szervezett senki semmilyen kiegészítő közlekedést a nagyobb terhelésre.
 
A humanitárius katasztrófát ebben az országban kizárólag a jóakaratú, cselekvő magyar emberek akadályozták meg. A rendvédelemben és határvédelemben ember feletti szolgálatot nyújtó magyar rendőrök és katonák, a szintén munkaidejükben és azon túl, emberiességből dolgozó orvosok, háziorvosok és az a szó szerint sok százezer magyar ember, akik kisebb-nagyobb adományokkal, munkával, elszántsággal, akarattal segítette a menekültek áthaladását.
 
Kunhalmi Ágnes,
országgyűlési képviselő