mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 03. 11:27

Nem adjuk a kórházunkat!

Nem adjuk a kórházunkat!
Bangóné Borbély Ildikó: "Míg itt Vásárosnaményban lassan az alapvető ellátást sem kapják meg a betegek, ami alanyi jogon járna nekik, addig a Fideszből sokan saját légkondicionált szobát és külön számukra kijelölt orvosi személyzetet kapnak. És közben Orbán Viktor és bandája mit kap? VIP-ellátást.

Felháborító!

Ezért is kell változtatni és közösen leváltani ezt a kormányt! "

Az MSZP országgyűlési képviselője is részt vett a vásárosnaményi kórház előtt tartott demonstráción.

Gyakorlatilag rendelőintézetként üzemel a vásárosnaményi kórház - mondják a helyiek. A koronavírus-járvány hazai megjelenése óta ugyanis szünetelteik a fekvőbeteg-ellátási osztályokat.

"Nincsen belgyógyászatunk, nincsen krónikus osztályunk, ápolási osztályunk, gyermekosztályunk, sem rehabilitációs osztályunk. Ígéretet kaptunk a kórház vezetésétől szeptemberben huszonhárom osztály indul újra." - nyilatkozta Sápi Mónika a demonstráció főszervezője.

A szervező szerint ez azért is aggályos, mert a sürgősségi osztály szintén egyik pillanatról a másikra tavaly nyáron megszűnt. Akkor azt mondták, ez csak ideiglenes, majd szeptemberben újranyitják, de ez csak ígéret maradt. Sokaknak most ötven vagy száz kilométert is utazni kell az egészségügyi ellátásért.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21