mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 03. 11:27

Nem adjuk a kórházunkat!

Bangóné Borbély Ildikó: "Míg itt Vásárosnaményban lassan az alapvető ellátást sem kapják meg a betegek, ami alanyi jogon járna nekik, addig a Fideszből sokan saját légkondicionált szobát és külön számukra kijelölt orvosi személyzetet kapnak. És közben Orbán Viktor és bandája mit kap? VIP-ellátást.

Felháborító!

Ezért is kell változtatni és közösen leváltani ezt a kormányt! "

Az MSZP országgyűlési képviselője is részt vett a vásárosnaményi kórház előtt tartott demonstráción.

Gyakorlatilag rendelőintézetként üzemel a vásárosnaményi kórház - mondják a helyiek. A koronavírus-járvány hazai megjelenése óta ugyanis szünetelteik a fekvőbeteg-ellátási osztályokat.

"Nincsen belgyógyászatunk, nincsen krónikus osztályunk, ápolási osztályunk, gyermekosztályunk, sem rehabilitációs osztályunk. Ígéretet kaptunk a kórház vezetésétől szeptemberben huszonhárom osztály indul újra." - nyilatkozta Sápi Mónika a demonstráció főszervezője.

A szervező szerint ez azért is aggályos, mert a sürgősségi osztály szintén egyik pillanatról a másikra tavaly nyáron megszűnt. Akkor azt mondták, ez csak ideiglenes, majd szeptemberben újranyitják, de ez csak ígéret maradt. Sokaknak most ötven vagy száz kilométert is utazni kell az egészségügyi ellátásért.