mszp.hu | Belföld | fideszes földmutyi Kecskemét
2014. február 11. 16:21

’Nem azé a föld, aki megműveli, hanem azé, aki Fidesz-közeli, vagy kormánypárti rokon’

Újabb gyanús ügyek kerültek felszínre a földpályázatok kapcsán - erre hívta fel a figyelmet Gőgös Zoltán agrárpolitikus és Király József elnök kedden, Kecskeméten.

Úgy tűnik, hogy nem azé a föld, aki megműveli, hanem azé, aki Fidesz-közeli, vagy kormánypárti rokon - kezdte erős felütéssel a sajtótájékoztatót Király József.

Majd Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő vette át a szót, s elmondta, hogy Bács-Kiskun megyében is vannak disznóságok, amelyekről világosan látszik, hogy politikailag irányítottak. Mint elmondta, Városföldön található a megye legnagyobb vesztese, amely cég közel két milliárd forintos uniós fejlesztést kénytelen lemondani, mert elvesztették az új pályáztatás során földterületeiket. Mint elmondta, a beruházás 30 új munkahelyet teremtett volna legalább. A nagyobb baj viszont az, hogy az elvesztett területek miatt 80 embert kell elküldenie a fent említett cégnek.

Az agrárszakember külön kiemelte, hogy olyanok nyerték a földeket, akik soha, semmilyen állattartással, mezőgazdasági tevékenységgel nem foglalkoztak korábban. Értesülései szerint az Orbán-kormány volt közigazgatási államtitkárával ápolnak közelebbi kapcsolatot az új nyertesek.

Gőgös Zoltán hozzátette, hogy a kormányzati üzenettel ellentétben nem a fiatal gazdákat hozzák helyzetbe, hanem strómanokon keresztül kapnak kiváltságosok iszonyatos mértékű támogatási lehetőségeket a földek révén. Véleménye szerint ezeket az ügyeket április 6, a kormányváltás után lehet megnyugtatóan rendezni. Hangsúlyozta, hogy az MSZP minden jogosulatlanul kiosztott földet vissza fog venni, s újrapályáztatja azokat majd, hogy azok nyerjék meg, akik valóban megérdemlik, megművelik.