Nem büntethető Orbán miatt az egész ország

Egyetlen józan politikus sem mondhat igent a magyar miniszterelnök téves víziója miatti esetleges uniós szankciók bevezetésére – nyilatkozta Mesterházy Attila a Klubrádió Megbeszéljük műsorában, ahol szerdai brüsszeli megbeszéléseiről kérdezte Bolgár György műsorvezető.

Atombomba-szerű támadás lenne például a szavazati jog vagy az uniós források megvonása hazánktól. Ha ezeket felfüggesztik, akkor azzal az egész országot büntetik, de nem a kormányt, amely dilettáns politikát folytat. Hozzátette, ezt a forgatókönyvet még soha nem próbálta ki az Európai Unió, s a súlyos következmények között említette, hogy hazánk elveszítené érdekérvényesítő képességét.

Mesterházy másfél nap alatt hat uniós biztossal, továbbá az Európai Parlament elnökével, Martin Schulzcal valamint a szocialista&demokrata frakció vezetőjével, Hannes Swobodábal találkozott. Megtisztelőnek nevezte, hogy mindenki elsőre igent mondott a találkozóra, ami a készségességen túl a segíteni akarást is kifejezte.  Tudják, hogy Magyarország bajban van, és ők is mindannyian segíteni szeretnének.

Az mszp elnöke-frakcióvezetője minden egyes találkozón elmondta, hogy Magyarországnak Európában a helye, igazodik az európai értékrendhez.

A 2014-es parlamenti választás vízválasztó lesz, hogy vajon sikerül-e megmaradnunk európainak vagy olyan múltat idéző korszakba süllyedünk, ahol folytatódik a parlamenti diktatúra és továbbvirágoznak az oligarchák. Magyarországnak vissza kell térnie a normális útra, az európai értékrendhez.

Mesterházy Bolgár Györgynek elmondta, a kormány hallgassa meg a Velencei Bizottság véleményét az 4. alkotmánymódosításról és annak ismeretében cselekedjen, hogy elkerüljük az esetleges uniós szankciókat.

A bővítésért felelős biztos találkozójukon elmondta, hogy a bővítésben érdekelt országok többször hozzák fel Magyarországot olyan rossz példának, ahol nem tartják tiszteletben az uniós alapelveket és ezt az Unión is számon is kérik. Nehéz helyzetbe hozza ezzel magát az Uniót is Magyarország, s nem segíti sem a bővítés, sem az integráció ügyét.

Orbán Viktor három éve folytatott, permanens szabadságharcát nonszensznek nevezte, mert ebben nem az ország, hanem saját politikai érdekeit kívánja érvényre juttatni. Azaz nem tesz mást, mint a nacionalista kártya kijátszásával a szélsőjobboldali szavazókat igyekszik megnyerni magának. Ez egy állandó bokszmeccs, ahol állni kell az ütéseket.

Mesterházy szerint az Európai Néppárt is feladhatná végre a védjük a mi kutyánk kölykét magatartást és elmondhatnák őszintén a véleményüket Orbán demagóg politikájáról. Eközben itthon Orbán goebbelsi mintára sikerpropagandát folytat, s ehhez biztos teret ad a maga alá gyűrt médiabirodalom, amely szajkózza ezt a hazug sikerpropagandát.