Nem „csak” a Fidesz!

Ebben az országban, ebben a megyében nem csak a Fidesz létezik, bármennyire is ezt szeretnék sugallni különböző feliratokkal, módszerekkel a kormánypártiak - ezekkel a szavakkal nyitotta meg sajtótájékoztatóját Körei László, a szocialista párt megyei listájának képviselőjelöltje.

Vannak baloldaliak, liberálisok, zöldek, nemzeti radikálisok, mérsékelt konzervatívok és civil polgárok is. Önmaga kizárólagosságát hirdetve egy központosított rendszert eredményezett a Fidesz eddigi politikája, amely sajnos a demokrácia normáit is több ponton csorbította. Soha nem látott kontraszt van a vidéki mindennapok valósága és a dübörgő, önfényező kormányzati propaganda között. 

Félelem, szorongás és frusztráció van a magyar társadalom jelentős részében, főleg vidéken  – folytatta. Féltik a magyar állampolgárok a munkahelyüket, a családjukat és a gyerekeiket, sokan kényszerből behódolnak a hatalomnak akár helyben is. Látjuk az egészségügyben, az oktatásban, a közigazgatásban, hogy szinte mindenhol ott vannak a narancsos káderek, az új földesurak, a helyi narancsos „Döbrögik”, az új despoták, a „szóvivők” akik szinte ki akarják sajátítani országunkat, megyénket és a helyi közösségeket, mindeközben sokszor meg is alázzák és fenyegetik az embereket. Ezeket nem mi mondjuk, hanem az érintettek, az elkeseredett és csalódott tömegek, akik félnek a nyilvánosságtól – idézett a politikus négyszemközti beszélgetésekből.

Nekünk, magyar szocialistáknak az a feladatunk, hogy a demokrácia nevében ezt ne hagyjuk, ne engedjük!  –jelentette ki Körei László. Az MSZP azt ígéri minden választónak, a demokratáknak és civileknek egyaránt, hogy segítő kezet nyújt a rendszer kárvallottjainak jogállami módszerekkel és emberséggel egyaránt. Így arra buzdította a képviselőjelölt a rendszer károsultjait, hogy forduljanak nyitottsággal a szocialisták felé. Álljunk ki önmagunkért, fogjuk meg egymás kezét és merjünk segíteni a másikon, ha igazságtalan és megalázó helyzetbe kerül.

Október 12-én a demokrácia legfontosabb pontjai, Önök lesznek - hangsúlyozta -, akik véleményt mondhatnak arról, hogy valóban jó-e ez a rendszer a helyi és a megyei önkormányzatokban is.  Ha úgy érzik nem jó, kifejezhetik ellenvéleményüket is, hiszen nemcsak a Fidesz lesz a szavazólapon. 

A Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei közgyűlésbe hat párt pályázik, köztük a Magyar Szocialista Párt is. Az MSZP egy szakszerű és igazságos fejlesztéspolitikát fog támogatni a következő ciklusban.  Mi azt mondjuk, hangoztatta a képviselőjelölt, „Csak azért is MSZP!” Mert mi jelentjük, azt a demokratikus, felelős politikai erőt, amely képes megvédeni a megyében élő embereket – folytatta. 
 
Mi szocialisták, hiszünk az önrendelkezésben, az önkormányzásban, a korrekt feltételek mentén működő állami alrendszerekben. Természetesen vannak olyan települések is, ahol korrekt módon és jól irányítanak kormánypárti polgármesterek is. Nem fogadjuk el viszont azt a narancsos sugallatot, hogy csak kormánypárti polgármestereket válasszanak a településeken. Jó példáink vannak arra a megyében, akár Nyírbátort, akár Győrtelket is említhetem – hangsúlyozta a szocialista politikus –, hogy ellenzékből is lehet sikeresen vezetni egy települést.