Nem csodálkozni, cselekedni kell! – Reagálás az operatív törzs tájékoztatójára

Nem csodálkozni, cselekedni kell! – Reagálás az operatív törzs tájékoztatójára
Az operatív törzs tájékoztatóinak egyre több résztvevője ad hangot a valóságra való rácsodálkozásának. Korábban Müller Cecília értesült megdöbbenve arról, hogy sokan lázcsillapítóval kezdik a reggelt azért, hogy biztosan bejuthassanak a munkahelyükre a kötelező hőmérsékletmérés után.

A mai napon, kedden pedig György István a Miniszterelnökség államtitkára a célzott tesztelések alacsony részvételi adatain lepődött meg.

Segítünk az operatív törzs tagjainak, mindkét jelenség oka az, hogy a munkavállalók félnek a jövedelemkieséstől. Sokan ugyanis úgy mennek be dolgozni, hogy a 60 százalékos táppénztől való félelmükben eltitkolják a tüneteiket, lázcsillapítót vesznek be, vagy éppenséggel lemondanak az önkéntes koronavírus-szűrésről.

A járvány azért is terjed ilyen elképesztő ütemben, mert az emberek egymást fertőzik a munkahelyükön, ennek pedig az az oka, hogy a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad!

Az operatív törzs tagjainak nem csodálkozniuk kellene az események láttán, hanem meg kellen oldaniuk a problémákat! Ebben is segítünk! Az MSZP már benyújtotta a javaslatát arról, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek. Egyetlen dolga maradt ez ügyben Müller Cecíliának és a társainak: kezdeményezzék a kormánynál az MSZP javaslatának elfogadását.

 

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok