mszp.hu | Belföld
2020. február 18. 23:35

Nem elég azt mondani, hogy kormányváltást akarok!

Nem elég azt mondani, hogy kormányváltást akarok!
Az ellenzéknek nemcsak a kormányváltást kell elérnie, de programot is kell alkotnia – mondta Hiller István, az MSZP képviselője az ATV Start című műsorában kedden.
„Nem elég azt mondani, hogy kormányváltást akarok, hanem el kell mondanom, hogy milyen Magyarországot akarok, hogy milyen Európát akarok, hogyan gondolom a saját hazámat, a családjainkat”, a városaink működését – mondta az MSZP korábbi elnöke és kulturális minisztere.
 
El is sorolta, hogy ő maga mit kívánna elsősorban: szabadabb országot, szabadabb oktatást és tudományt, „ahol több felelősség és több lehetőség van egy pedagógusnak, nagyobb bizalom a hatalom részéről a közösségeknek, a városoknak, az önkormányzatoknak.” 
 
Feltették Hillernek a kérdést, miért működött az ellenzéki összefogás vasárnap Dunaújvárosban az időközi országgyűlési választáson, és miért nem működött Győrben az időközi polgármester-választáson.
 
„Amikor nem tudtunk összefogni - amikor különböző problémák megosztottak minket -, akkor veszítettünk, amikor pedig együttműködés van, akkor vagy jó eredmény, vagy, mint Dunaújvárosban, átütő siker” – felelte, hozzátéve: nem minden választókerületnek vagy településnek azonos az attitűdje.
 
Hangsúlyozta: a győzelemhez az ellenzéki pártoknak több szavazót kell gyűjteniük, és nem az ellenzéken belüli támogatottságuk a meghatározó.
 
 „Tehát én nem arról beszélek, hogy egymástól hogyan szerzünk másfél százalékokat, mert nagyon-nagyon szeretném, hogyha a végén egy közös listánk lenne, egy közös miniszterelnök-jelöltünk lenne, és minden választókerületben egy közös ellenzéki jelölt” – vázolta a győzelemhez vezető utat.
 
Az MSZP tervezett társelnöki rendszeréről, mely szerint egy férfi és egy női társelnöke lenne a pártnak, ha ezt a márciusi kongresszusa jóváhagyja, azt mondta: maga a rendszer sugároz érzelmet, illetve alkalmas arra, hogy a ráción kívül érzelmeket is átadjon a választóknak.

Kapcsolódó párttagok