Nem engedünk a teljes akadálymentesítésből!

Tarlós és a Fidesz csak az erő nyelvén ért, ezért a budapestiek az erő nyelvén mondják el, hogy nem engednek a 3-as metró teljes akadálymentesítéséből. A demokratikus ellenzék kilenc pártja hétfő óta gyűjti az aláírásokat, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a metróvonal akadálymentesítéséről.
Lépésről lépésre haladunk. Amióta kiderült, hogy nincs jogi akadálya az akadálymentesítésről szóló népszavazásnak, a főváros vezetése már ígéretet tett a Kálvin téri liftek beépítésére, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének szerdai közleménye szerint pedig a városvezetés további 5 metróállomás akadálymentesítését irányozta elő. 
 
Felszólítjuk Tarlóst: ne trükközzön az akadálymentesítéssel! A budapestiek csak olyan műszaki megoldásokat fogadnak el, amelyek lehetővé teszik a kerekesszékesek, a kismamák és az idősek méltó, önálló közlekedését a 3-as metró teljes vonalán. 
 
A MEOSZ-szal egyetértve tovább küzdünk a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért; elfogadhatatlan, hogy a Pöttyös utcai és az Ecseri úti metróállomás a felújítást követően se feleljen meg az esélyegyenlőség feltételeinek! Addig folytatjuk a harcot, amíg a teljes metróvonal akadálymentesítése megoldódik. 
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok