Nem érthető…

Nem érthető, hogy a Médiatanács, mint közigazgatási szerv, miért nem akarja a Klubrádió 92.9-es frekvencia pályázata ügyében hozott újabb bírósági döntést végrehajtani.

Nem érthető, hogy az egyértelmű bírósági határozat, és a közakarat ellenére a Médiahatóság miért nem ül le a Klubrádió képviselőivel, hogy tisztázza a szerződéskötéssel kapcsolatos kérdéseket, és miért nem akar megállapodni a végrehajtás feladataiban. Ahogy ezt már többször is megtette számtalan rádióval az elmúlt több mint egy év során…

Nem érthető, hogy a Médiatanács miért működik úgy, mint egy pártállami intézmény, amely a bíróságok által többszörösen jogszerűtlennek ítélt támadást indított az egyetlen, kormánnyal szemben kritikus, mérsékelt hangvételű, helyi rádió, a Klubrádió megszüntetésére, a szabad véleménynyilvánítás fórumának elnémítására.

Egy valami viszont nagyon is érthető. A Médiatanács politikai megrendelésre dolgozik. A kinevező hatalom akarata szerint cselekszik, s nem a jogállamiság írott és íratlan szabályainak akar megfelelni. Mert a hatalom egy valamit akar: az utolsó független, szabad, gondolkodó rádió is tűnjön el az éterből.

A demokratikusan gondolkodó emberek viszont egy valamit akarnak, hogy a saját kizárólagosságára törekvő, antidemokratikus eszközöket használó jelenlegi hatalom mihamarabb tűnjön el.

Mandur László,
országgyűlési képviselő,
a Kulturális és sajtóbizottság tagja